Μόνο σε μία εβδομάδα η ελληνική κοινωνία πήρε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και αστικής ευγένειας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε και λέμε: Ο βαρύς και ασήκωτος Απόστολος Γκλέτσος παριστάνει τον νταή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας πως φλερτάρει με την ιδέα να γιαουρτώσει τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

Ο άλλος γίγαντας της πολιτικής, Μάκης Μπαλαούρας, που αναγνώριζε ως ιδεώδες το κίνητρο που μπορεί να είχαν οι δολοφόνοι της 17Ν, συνομιλεί με το «Μακελειό», δηλώνοντας πως γράφει στους όρχεις του τη Δικαιοσύνη και πολλούς ακόμη.

Εμμέσως πλην σαφώς

Ο κατά τα άλλα σοβαρός Ν. Αθανασίου ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο δολοφόνος των παιδιών στα Τέμπη είναι ο Κ. Μητσοτάκης. Βέβαια, για το Μάτι, που είναι στην εκλογική του περιφέρεια, δεν συγκλονίστηκε τόσο πολύ, ώστε να κράζει τον Α. Τσίπρα και τους συντρόφους του ως εγκληματίες της τραγωδίας.

Ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις έκρουε κάποτε τον κώδωνα να μη μοιάσουμε στο τέρας. Εννοώντας αυτό που θρέφει τον λαϊκισμό, τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, οδηγώντας στον εκφασισμό της κοινωνίας και στη «νομιμοποίηση» φαινομένων τραμπουκισμού ή προπηλακισμού.

Τα μηνύματα

Όταν οι προαναφερθέντες πολιτικοί, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται πως με τη δημόσια στάση τους και το πολιτικό λεξιλόγιό τους στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία, «νομιμοποιώντας» με το θεσμικό κύρος τους την εκδήλωση κάθε παλαβής ή αισχρής συμπεριφοράς, τότε θα πρέπει να αναλογιστούν κάτι χειρότερο από αυτό που ευκαιριακά επιδιώκουν για να εξοντώσουν τους άλλους. Μήπως, στο τέλος, το τέρας αυτό θα κατασπαράξει και τους ίδιους.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή.