Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Χαριλάου Τρικούπη, Παναγιώτης Δουδωνής, φέρεται να είναι επικοινωνιακός εγκέφαλος της ιδέας για τον «πρωθυπουργό άγνωστο Χ» που έριξε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αν δεν κάνω λάθος, ο συγκεκριμένος έχει γράψει και ένα βιβλίο, που το έχει προλογίσει ο Ευ. Βενιζέλος, με τίτλο «Το πολίτευμα της συνύπαρξης», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός». Μάλιστα, ο Ευ. Βενιζέλος τον θεωρεί «σοφό παιδί». Το ίδιο, όπως φαίνεται και ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος του εμπιστεύτηκε το συγκεκριμένο πόστο.

Βέβαια, για τον Βενιζέλο «σοφός» και «ικανός» ήταν κάποτε και ο Ανδρουλάκης, καθώς σε αυτόν είχε αναθέσει τη Γραμματεία της ΚΕ του κόμματος όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του Σαμαρά και τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Δεν ξέρω εάν σήμερα οι Ανδρουλάκης και Δουδωνής αισθάνονται την ανάγκη από τα πόστα ευθύνης που έχουν να «δικαιώσουν» τον «μέντορά» τους Βενιζέλο ή απλώς τα «παλιόπαιδα» του κάνουν πλάκα με το να αφήνουν να πιστεύει πως τον υπολογίζουν για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/3