Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των δηµοσκοπήσεων που καταδεικνύουν ότι µετά τη δεύτερη κάλπη η Ν.∆. είτε θα είναι αυτοδύναµη κυβέρνηση είτε θα αποτελεί τον βασικό άξονα σε ένα σχήµα συνεργασίας, είναι δεδοµένο ότι ένας από τους «πονοκεφάλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η εκπροσώπηση των γυναικών.

Πρόκειται εξάλλου για ένα ζήτηµα το οποίο είχε αποτελέσει αντικείµενο κριτικής καθ' όλη τη διάρκεια της παρούσας κυβερνητικής θητείας, αφού είναι αλήθεια πως η σχετική ποσόστωση στο Υπουργικό Συµβούλιο δεν ικανοποιούσε ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό ούτε τις γενικότερες ανάγκες της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό και µε φόντο τη δέσµευση του ίδιου ότι θα αυξηθεί ο αριθµός των κυριών που θα αναλάβουν κάποιο χαρτοφυλάκιο (είτε ως κοινοβουλευτικά στελέχη είτε ως εξωκοινοβουλευτικές επιλογές), είναι σαφές ότι η πλειονότητα των θηλυκού γένους µελών του Υπουργικού Συµβουλίου που έδωσαν στίγµα αυτή την τετραετία και παράλληλα απέκτησαν εµπειρία σε κρίσιµους τοµείς της κρατικής µηχανής θα βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, αφού, εκτός των άλλων, δεν θα περισσεύουν και πάλι οι επιλογές...

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν, σε ό,τι αφορά τις «γαλάζιες» κυρίες που θα παλέψουν για µία κοινοβουλευτική έδρα στις επερχόµενες εκλογές, η Νίκη Κεραµέως (η οποία χαίρει ξεκάθαρα της απόλυτης εκτίµησης του πρωθυπουργού και για την οποία υπάρχουν σενάρια µετακίνησής της σε παραγωγικό υπουργείο), η Σοφία Βούλτεψη, η Ζέττα Μακρή, η ∆όµνα Μιχαηλίδου  και η Σοφία Ζαχαράκη. Φυσικά, µένει να δούµε ποιες θα είναι οι νέες παρουσίες στο γκρουπ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 24/3