Ο Βασίλης Λεβέντης δηλώνει ετοιµοπόλεµος για τις επερχόµενες εκλογές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων µιλάει στο «Secret» για την απόφασή του να κατέβει το κόµµα του στις εκλογές µετά την περιπέτεια µε την υγεία του, τον φύλακα άγγελό του, τη γυναίκα του, Αναστασία, το βαρύ προεκλογικό πρόγραµµά του, αλλά και αν τον φλερτάρουν οι γυναίκες.

Τελικά, η Ένωση Κεντρώων θα κατέβει και πάλι στις εκλογές;

Aλλοι μου ζητούν ως ρουσφέτι τα ναύλα τους, άλλοι μου ζητούν 20.000 να βάλουν βουλευτές

Ναι, η Ένωση Κεντρώων θα κατέβει µε πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας στις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023.

Σκεφτήκατε, λόγω του προβλήµατος υγείας που είχατε, να τα παρατήσετε;

Ο λόγος που συνεχίζουµε τον αγώνα είναι γιατί πρέπει η ιδεολογία του Κέντρου να εκπροσωπηθεί και στην επόµενη Βουλή. Οπωσδήποτε η υγεία είναι σηµαντικό πράγµα, αλλά, αφού ο Θεός µάς βοήθησε να είµαστε σήµερα υγιείς, επιτελούµε το χρέος µας.

Πιστεύετε ότι σωθήκατε από θαύµα;

Πέρασα µια δύσκολη κατάσταση, αλλά τώρα είµαι καλά. Ξέχασα την περιπέτεια και συνεχίζω ακµαίος για την Ελλάδα και τη ∆ηµοκρατία. Προσωπικό άλλο συµφέρον δεν έχω.

Φοβηθήκατε τον θάνατο;

Ο θάνατος έρχεται γλυκά, δεν έρχεται τροµακτικά. Σε σαγηνεύει, όπως η Κίρκη. Εµείς, οι άνθρωποι, δεν πρέπει να φοβόµαστε τον θάνατο, αφού όλοι κάποια µέρα θα τον συναντήσουµε.

Τώρα πώς είναι η υγεία σας;

Τώρα είµαι καλά. Πού και πού κάνω φυσικοθεραπεία και είναι θέµα χρόνου να ξανασταθώ πλέον πλήρως στα πόδια µου.

Η σύζυγός σας, η Αναστασία, είναι ο φύλακας άγγελός σας;

Οπωσδήποτε συµβάλλει πολύ στο να είµαι ελεύθερος και καθηµερινά ικανός να κάνω τον προεκλογικό αγώνα.

Τώρα πώς είναι το πρόγραµµά σας; 

Καθηµερινά πάω στο γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, και φτιάχνουµε τους συνδυασµούς της Ένωσης Κεντρώων. Είµαστε στην τελική φάση και µε χαρά βλέπω ότι κανάλια και εφηµερίδες µάς υπονοµεύουν, ενώ ο απλός κόσµος έρχεται κοντά µας και µας δίνει δύναµη. Βρισκόµαστε σε µια εποχή όπως το 2015, που άνθρωποι που έχουν επαρχιακά sites µπαίνουν υποψήφιοι και σε έναν βαθµό καλύπτουν το κενό πληροφόρησης πουµας κάνουν τα συστηµικά κανάλια.

Τι απαντάτε σε όλους όσοι σας λένε «γραφικό»;

Αυτή είναι µια παλιά ύβρις που λένε εναντίον µου. Εγώ απέδειξα ότι είµαι σοβαρός. Αυτά που πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ του φτωχού κόσµου και τα -υποτίθεται- σοβαρά κόµµατα Νέα ∆ηµοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν τη σύνταξη του αγρότη 300 ευρώ. Αυτό και µόνο αποδεικνύει ποιοι είναι οι γραφικοί και ποιοι όχι.

______

Από πού αντλείτε δύναµη και προχωράτε;

Εγώ είµαι ιδρυτής εδώ και 40 χρόνια της παράταξης του Κέντρου και βλέπω µε θλίψη να παριστάνουν τους κεντρώους οι δεξιοί και οι αριστεροί και αυτό µε εξοργίζει. Η δύναµη µε την οποία προχωράω είναι από όλο µου το περιβάλλον. Οι φίλοι στο κόµµα που µου στάθηκαν πιστοί, η οικογένειά µου και το δίκιο που µας πνίγει, αφού η Ένωση Κεντρώων είχε µπει στη Βουλή το 2015 και πέντε αποστάτες βουλευτές γκρέµισαν το όραµα.

Ποιο είναι το πιο περίεργο ρουσφέτι που σας έχουν ζητήσει;

Πολλά µου έχουν ζητήσει. Άλλοι µου ζητούν τα ναύλα τους να πάνε στην Κρήτη, άλλοι µου ζητούν 20.000 να βάλουν βουλευτές, νοµίζοντας ότι έχω λεφτά.

Πιτσιρικάς τι θέλατε να γίνετε;

Ήθελα να γίνω µηχανικός ή γιατρός και επέλεξα να γίνω το πρώτο.

Οι γυναίκες σάς φλερτάρουν;

Ναι, πολύ. Έρχονται στο γραφείο, κλείνουν το µάτι, αφήνουν υπονοούµενα κ.λπ. Εγώ όµως δεν είµαι σαν τον Γεωργούλη και πιστεύω ότι στον δηµόσιο βίο πρέπει να είµαστε συγκρατηµένοι. Πιστεύω ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι µεγάλη ζηµιά η υπόθεση Γεωργούλη, όπως και για τη Ν∆ είναι µεγάλη ζηµιά τα Τέµπη και ο Πάτσης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23