Αποτέλεσμα έντιμου διαλόγου και ειλικρινούς συνεννόησης με τα συνδικάτα είναι πολλές από τις τελευταίες εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για την ενίσχυση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Κάτι που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι πως τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εισηγήθηκε την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού προκειμένου να ισοσκελιστούν κοινωνικά οι επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής.

Επίσης, εισηγήθηκε να επεκταθούν άμεσα και να κηρυχθούν ως υποχρεωτικές οι κατατεθειμένες στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να απελευθερωθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, επαναφέροντας τη διαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα χέρια τους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να δείχνει συγκατάβαση σε πολλά από τα ζητήματα που του έθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ήδη η κλαδική ΣΣΕ στον τουρισμό κηρύσσεται υποχρεωτική ως αποτέλεσμα της συνάντησης, ενώ αναμένεται η επέκταση και άλλων κλαδικών συμβάσεων, όπως των ηλεκτρολόγων, των τραπεζών, των αισθητικών και άλλων συμβάσεων που είναι κατατεθειμένες στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και είναι βαλτωμένες.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι & Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 27/4