Η πρέσβειρα της χώρας µας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ακούγεται ότι θα γίνει υπηρεσιακή υπουργός Εξωτερικών, αν και όταν προκηρυχθούν δεύτερες εκλογές. Εχει διατελέσει διευθύντρια του διπλωµατικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει πολύ υψηλό κύρος εντός και εκτός συνόρων. Η περίοδος µετά τον σχηµατισµό κυβέρνησης στην Τουρκία και µέχρι τη συγκρότηση κυβέρνησης στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιµη και είναι αυτονόητο ότι θα σηκώσουν µεγάλο βάρος οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εξωτερικών και Αµυνας.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει πολύ καλή πρόσβαση στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ, είναι γνωστή και στις Βρυξέλλες, ενώ έχει την εκτίµηση των συναδέλφων της στα κρίσιµα πόστα της ελληνικής διπλωµατίας, ως εκ τούτου θεωρείται ιδανική για τη θέση. Αν αυτό συµβεί, δεν αποκλείεται να της προταθεί να παραµείνει και στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών, σε άλλη θέση. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μα, γίνονται ήδη συζητήσεις για τη σύνθεση της επόµενης κυβέρνησης; Κι όµως! Ας πούµε, είναι βέβαιο ότι µε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης θα επανέλθει στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Αλλωστε, είπε ήδη στα υπηρεσιακά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ότι, αν προκύψει καµία σοβαρή κατάσταση µέσα στο καλοκαίρι, είναι στη διάθεσή τους ως... απλός στρατιώτης. «Προσφέροµαι για τις νυχτερινές βάρδιες», φέρεται να τους είπε. Φυσικά, όλοι εύχονται να µην υπάρξουν τέτοιες βάρδιες!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά στις 13/5/23