Η παραίτηση της Π. Τσαπανίδου από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη, αν σκεφτεί κανείς πως η περιθωριοποίησή της στον τομέα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου είχε αρχίσει να δρομολογείται μετά το πρώτο δυσάρεστο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τότε που ο ίδιος ο Α. Τσίπρας υποχρεώθηκε να την «καπελώσει», ορίζοντας «άτυπο» εκφραστή των θέσεων του κόμματος τον συντονιστή της επιτροπής εκλογικού αγώνα, Δ. Τεμπονέρα. Το γεγονός πως δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε βουλευτής Επικρατείας, λόγω της ραγδαίας πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένας λόγος παραπάνω για να αποχαιρετήσει την Κουμουνδούρου μετά και την παραίτηση του Α. Τσίπρα από την αρχηγία, καθώς από αυτόν και γι’ αυτόν πήγε εκεί. Και ας μην την καλοδέχτηκαν. Γιατί είναι γνωστό άλλωστε πως και στο περιβάλλον του Α. Τσίπρα, όταν της ανέθεσε τα ηνία της εκπροσώπησης του κόμματος πριν από λίγους μήνες, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν συμφώνησαν με την επιλογή του και στην πορεία έκαναν τα πάντα για να της βάλουν προσκόμματα στη δουλειά της.

Ίσως κάποια στιγμή η ίδια, που φουριόζα μπήκε στην Κουμουνδούρου και με φόρα έφυγε, θα μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα» για τα πρόσωπα που την υπονόμευσαν και ήθελαν να τη «φάνε» από το συγκεκριμένο πόστο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 7/7