Μέχρι τα τέλη της εβδοµάδας αναµένεται να έχει λήξει το θέµα των επιλογών του Μαξίµου σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές κάλπες. Πρόκειται εξάλλου για µια εύκολη εξίσωση, πλην ορισµένων εξαιρέσεων, οι οποίες µετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς η παροχή στήριξης στους εκλεγµένους περιφερειάρχες γαλάζιας απόχρωσης (και στον Αρναουτάκη στην Κρήτη) είναι απολύτως δεδοµένη. Μοναδικό πεδίο προβληµατισµού, τα Ιόνια Νησιά και η Ρόδη Κράτσα, η οποία ναι µεν εµφανιζόταν στο παρελθόν να έχει τις πιθανότητες µε το µέρος της, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες επέµεναν ότι η προώθηση ενός άλλου προσώπου ως υποψηφίου µε το χρίσµα της Ν.∆. δεν θα έπρεπε να εκπλήξει κανέναν. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξεταστεί µεταξύ άλλων οι περιπτώσεις της Αντζελας Γκερέκου και ενός εν ενεργεία βουλευτή.

Κατά τα άλλα, µένει να φανεί τι θα συµβεί στο Βόρειο Αιγαίο, όπου εκτός απροόπτου τα καµώµατα του περιφερειάρχη Μουτζούρη (είχε κατέβει ως ανεξάρτητος) θα σταθούν τροχοπέδη ακόµα και στις τελευταίες του προσπάθειες για προσέγγιση µε το κυβερνών κόµµα. Ως εκ τούτου, στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόµατα των πρώην υπουργών Κώστα Μουσουρούλη και Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και του δηµάρχου Λήµνου, ∆ηµήτρη Μαρινάκη.

Τέλος, όσο περνούν οι µέρες κλειδώνει οριστικά η υποψηφιότητα του ∆ηµήτρη Πτωχού αντί του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία έπαιξε κοµβικό ρόλο η στενή φιλία του, από τα χρόνια της διακυβέρνησης Σαµαρά, µε τον νέο υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 8/7