Έχει μεγάλη πλάκα να παρακολουθεί κανείς το «ξεκατίνιασμα» που εκδηλώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους «μουσαφίρηδες» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Θυμίζει την παροιμία «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Η πλάκα όμως είναι πως αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο κόμμα πιο σοβαρά από ό,τι οι «καθαρόαιμοι» ΣΥΡΙΖΑίοι και δεν τους περνάει από το μυαλό πως στο τέλος μπορεί να τους πετάξουν σαν τις λεμονόκουπες οι «αυθεντικοί» εκφραστές του χώρου.

Τα κωμικά περιστατικά που οι «μουσαφίρηδες» ανταλλάσσουν μπηχτές μεταξύ τους είναι αμέτρητα. Θα σταθούμε μόνο στα τελευταία. Ο Ν. Μπίστης, που αυτή τη φορά στηρίζει  Έφη Αχτσιόγλου, κάλεσε τον Σ. Τζουμάκα να αποσύρει την υποψηφιότητά το και να κάνει πίσω. Ο Χ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας την προτροπή του Ν. Μπίστη προς τον Σ. Τζουμάκα, ανέφερε με τη σειρά του: «Ο κ. Μπίστης έκατσε πίσω; Δηλαδή η πορεία του κ. Μπίστη μέχρι την παραίτηση του κ. Τσίπρα ήταν να κάτσει πίσω για να δώσει ρόλο στη νέα γενιά ή ήταν ως μέλος του στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ να εισφέρει σε λαθεμένες αντιλήψεις και αποφάσεις όπως της απλής αναλογικής που είχαμε σαν στρατηγική;».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 18/7