Λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για το 2023, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα υποστήριξης των παιδιών που με αγωνία αναμένουν να δουν σε ποιο τμήμα πέρασαν,  μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την επίσκεψη στο υπουργείο δύο αριστούχων υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίο αποτελούν «πηγή έμπνευσης για τους συνομηλίκους τους αλλά και για όλες και όλους εμάς».

Μάλιστα, η υφυπουργός τους χάρισε και από ένα βιβλίο λίγο πριν τους αποχαιρετήσει και τους ευχήθηκε να «βρουν κάτι από τον εαυτό τους σε αυτά». Ειδικότερα, στη Ζωή, που θα σπουδάσει Ιατρική, δώρισε το βιβλίο «Οι ιστορίες ενός γιατρού» του Γουίλιαμς Γουίλιαμ-Κάρλος, ενώ στον Φίλιππο που πρόκειται να σπουδάσει Νομική, το βιβλίο «Ο δικηγόρος» του Τρύφωνα Κουταλίδη.

Αναλυτικά όσα έγραψε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Instagram

Σήμερα στο Υπουργείο είχαμε τις πιο ωραίες επισκέψεις! Υποδεχθήκαμε τη Ζωή Λουκά και τον Φίλιππο Φούφα, δύο παιδιά που με κόπο και αφοσίωση αρίστευσαν στις Πανελλαδικές.

Η Ζωή θα σπουδάσει στην Ιατρική Αθηνών και ο Φίλιππος στη Νομική Αθηνών. Δύο παιδιά πηγή έμπνευσης για τους συνομηλίκους τους αλλά και για όλες και όλους εμάς. Μοιραστήκαμε σκέψεις, προβληματισμούς, φοιτητικές ιστορίες και όνειρα για τα επόμενα βήματά τους.

Λίγο πριν τους αποχαιρετήσω θέλησα να τους χαρίσω δύο βιβλία για την καλή αρχή! «Οι ιστορίες ενός γιατρού» του Γουίλιαμς Γουίλιαμ-Κάρλος για τη Ζωή και ο «Ο δικηγόρος» του Τρύφωνα Κουταλίδη για τον Φίλιππο, με την ευχή να βρουν κάτι από τον εαυτό τους σε αυτά.