Ούτε στα αυτοδιοικητικά του ΠΑΣΟΚ λείπει η γκρίνια και για τις καθυστερήσεις στις αποφάσεις για τα πρόσωπα, αλλά και για τις µετακινήσεις στελεχών του κόµµατος δεξιά και αριστερά σε συνδυασµούς που βρίσκονται απέναντι σε αυτούς στους οποίους έχει δώσει χρίσµατα η Χαριλάου Τρικούπη.

Για την Αθήνα, πάντως, στην κλειδωµένη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, γίνεται πολύ µεγάλη προσπάθεια να πλαισιωθεί ο συνδυασµός του. Η κληρονοµιά Γερουλάνου δεν θα «µεταβιβαστεί» εύκολα, µε δεδοµένο ότι η ηγετική οµάδα του Ανδρουλάκη δεν είχε στηρίξει και πολύ τον ίδιο στην Αθήνα, ωστόσο αρκετοί υποψήφιοί του θα στηρίξουν τον Χάρη ∆ούκα.

Μεγάλη προσπάθεια και µέσω των συµβολισµών γίνεται για την κρίσιµη δεξαµενή των κεντρώων ψηφοφόρων, που έχουν καθοριστική σηµασία στον ∆ήµο της Αθήνας. Ετσι, µεταξύ άλλων, στο κείµενο στήριξης για την υποψηφιότητά του ο Δούκας έχει τις βαριές υπογραφές του πρώην δηµάρχου της Αθήνας Γιώργου Καµίνη, του πρώην δηµάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και της Σώτης Τριανταφύλλου, που µπορεί να ενόχλησε κάποιους αριστερόστροφους του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η επιρροή της στους κεντρώους της Αθήνας είναι αδιαµφισβήτητη.

Στον λίγο χρόνο που έχει µέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Χάρης Δούκας θα πρέπει να πιάσει το 13%, που είχε εξασφαλίσει ο συνδυασµός Γερουλάνου στις προηγούµενες κάλπες, αλλά και να βρει ισχυρούς υποψηφίους. Ζόρικα δεδοµένα, το γεγονός όµως ότι είναι συµπαθής στις περισσότερες «φυλές» της Κεντροαριστεράς δίνει αέρα στα πανιά του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/8