Πυκνά σύννεφα σαν κι αυτά που προκάλεσαν τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ηµερών µαζεύτηκαν πάνω από τις σχέσεις του Ραδιοµεγάρου της ΕΡΤ και του Μαξίµου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από µια σειρά αστοχιών τις τελευταίες εβδοµάδες από την πλευρά στελεχών της κρατικής τηλεόρασης, οι οποίες αφενός θολώνουν το ισχυρό στίγµα που δίνει σε επίπεδο ανταγωνισµού και αφετέρου εκθέτουν συνολικά το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μεταξύ άλλων, στο συγκεκριµένο κάδρο εντάσσεται και το κοµµάτι µιας σειράς διαχείρισης τηλεοπτικών παραγωγών, το οποίο δεν απέδωσε τα αναµενόµενα, αλλά και ο τρόπος κάλυψης διαφόρων θεµάτων στο ειδησεογραφικό κοµµάτι.

Διαβάστε ακόμα: ΕΡΤ: Ανοιξε νέο μέτωπο για την κυβέρνηση - Ο Ζούλας, οι παλαιάς κοπής συνδικαλιστές και η ανάγκη για έναν τεχνοκράτη

Μαξίμου: Δυσαρέσκεια και για τον Κωνσταντίνο Ζούλα

Ως εκ τούτου, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό φαίνεται πως έχει προκύψει µια εµφανής δυσαρέσκεια της ηγεσίας της κυβέρνησης για µια σειρά από κορυφαία στελέχη της διοίκησης και του ενηµερωτικού τοµέα, µε το κλίµα που έχει διαµορφωθεί να µην αφήνει ανεπηρέαστο και τον επικεφαλής της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος, εκτός από πρόεδρος, εκτελεί µετά την αποχώρηση Γαµπρίτσου και χρέη διευθύνοντος συµβούλου.

Διαβάστε ακόμα: Από τη μία γκάφα στην άλλη η ΕΡΤ του Ζούλα - Έδωσαν... βήμα στον Καρυπίδη του Άρη για να συκοφαντήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Παρεµπιπτόντως, η δυστοκία που παρατηρήθηκε όλο αυτό το διάστηµα στο µέτωπο της εξεύρεσης αντικαταστάτη συνιστά ακόµα ένα πεδίο δυσαρέσκειας του Μαξίµου για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, δεδοµένου του γεγονότος ότι η τοποθέτηση δίπλα του ενός τεχνοκράτη της τηλεόρασης µε ισχυρό βιογραφικό αποτελεί ξεκάθαρη αναγκαιότητα για την άρτια λειτουργία του Ραδιοµεγάρου. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται ήδη ένας αποτελεσµατικός µηχανισµός για την αποφυγή αντίστοιχων φαινοµένων, µε ό,τι αυτό µπορεί να συνεπάγεται σε επίπεδο πρωτοβουλιών.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023