Τις προηγούµενες ηµέρες έγινε µεγάλη συζήτηση για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να µην αναλάβει επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συµβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επικαλέστηκε τον µεγάλο φόρτο εργασίας που έχει η θέση αυτή, προκειµένου να αιτιολογήσει την άρνησή του. Η πραγµατικότητα, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική και έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Οι λόγοι της άρνησης του Αλέξη Τσίπρα

Με βάση καλά πληροφορηµένες πηγές της Κουµουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει στο Συνέδριο, όποτε κι αν αυτό γίνει, να ψηφιστεί η αλλαγή πολιτικής οικογένειας του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, η µετακόµιση του κόµµατος από την ευρωπαϊκή Αριστερά στους Σοσιαλιστές-Σοσιαλδηµοκράτες. Οπότε δεν θα µπορούσε ο κ. Τσίπρας να είναι επικεφαλής των αριστερών της Ευρώπης και ο ΣΥΡΙΖΑ να µετέχει στους ευρωσοσιαλιστές.

Δεν ξέρουµε, φυσικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει ενωµένος στο Συνέδριο, πάντως η αλλαγή πολιτικής οικογένειας λογίζεται για τα περισσότερα στελέχη του κόµµατος ως casus belli, που σηµαίνει πως, αν δεν έχει επέλθει διάσπαση ως το Συνέδριο, θα γίνει λόγω της επιλογής Κασσελάκη να αλλάξει ιδεολογία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών