Να µηδενίσει το κοντέρ από τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τον δεύτερο γύρο των δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και να στείλει το µήνυµα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτεί φαινόµενα αλαζονείας επεδίωξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης µε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΙ και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η παραδοχή Μητσοτάκη για άστοχες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως προεκλογικά, ιδίως µεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, έγιναν άστοχες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες ενόχλησαν τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, και αναφερόµενος σε κυβερνητικά στελέχη, σηµείωσε χαρακτηριστικά: «Γι' αυτό και τους επαναφέρω και γι' αυτό και είπα ότι η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, µια πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. ∆ιότι οι πολίτες µπορούν να συγχωρή σουν λάθη, αλλά δεν θα σου συγχωρήσουν κακές συµπεριφορές».

∆ιευκρίνισε, πάντως, πως «τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός, συνεργάστηκα µε πάρα πολλούς δηµάρχους απευθείας. Ποτέ δεν ρώτησα, όταν πήγαινα, γιατί γύρισα όλη την Ελλάδα, ένας δήµαρχος σε ποιο κόµµα ανήκει».

Οι αστοχίες στην επιλογή προσώπων

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε πως έγιναν αστοχίες και σε επίπεδο επιλογής προσώπων, ιδίως µε εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς που έλαβαν την επίσηµη στήριξη της Ν.∆. Στην κατηγορία αυτή φαίνεται πως ήταν πρόσωπα όπως η κ. Κράτσα στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων ή ο κ. Ζέρβας στον δήµο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «εάν γνωρίζαµε τότε όσα γνωρίζουµε τώρα, είναι πολύ πιθανόν να µην κάναµε αυτές τις επιλογές. Τελικά, όµως, οι πολίτες είναι κυρίαρχοι. Οι εκλογές αυτές τελείωσαν. Και το λέω αυτό γιατί; ∆ιότι αισθάνθηκα ότι υπήρχε πια µια συσσωρευµένη κούραση µε τις εκλογές και το θεωρώ απολύτως αναµενόµενο».

Την ίδια ώρα και µε αφορµή την περιρρέουσα ατµόσφαιρα περί επικείµενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήµα, ο κ. Μητσοτάκης εµφανίστηκε κατηγορηµατικός πως δεν θα προβεί σε αλλαγές, ούτε καν διορθωτικές. «Εχουµε µια καινούργια κυβέρνηση και έχω πει από την πρώτη στιγµή ότι, όταν έκανα αυτές τις αλλαγές, έπρεπε να δώσω λίγο χρόνο σε υπουργούς να µάθουν τα νέα τους καθήκοντα», σηµείωσε χαρακτηριστικά.

Στην επισήµανση πως το κυβερνητικό σχήµα είναι πολυµελές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηµείωσε πως είναι το ίδιο µε όλα τα προηγούµενα που είχε συγκροτήσει, µε εξαίρεση τη δηµιουργία ενός νέου υπουργείου για το δηµογραφικό.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 21/10/2023