Μια άνευ προηγουμένου επίθεση δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αποχώρησή της απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς κάποιοι φανατικοί οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη επιχείρησαν να τη διασύρουν δημοσίως, ισχυριζόμενοι πως κατά τη διαδικασία της «μετακόμισής» της από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, όπου στεγαζόταν και το πολιτικό της γραφείο, ζήτησε να πάρει μαζί της τις καρέκλες και τους καναπέδες.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια κυρία, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Αχαΐας, έκανε μια ανάρτηση εναντίον της στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πήγες στη Νομαρχιακή. Ήθελες τις καρέκλες που πλήρωσε ο κοσμάκης με συνδρομή. Τελικά είσαι πολύ φθηνή». Έπειτα από αυτό άρχισαν να τη βρίζουν και άλλοι, αποκαλώντας τη «σιχαμένη», δίχως φυσικά να γνωρίζουν πως η ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία με δικά της έξοδα είχε καλύψει τα προηγούμενα χρόνια τον εξοπλισμό των συγκεκριμένων γραφείων, αποχώρησε από το κτίριο δίχως να προβεί σε «αποψίλωση» του χώρου.

Μέχρι και τις γλάστρες τούς άφησε, που η ίδια είχε τοποθετήσει. Τώρα εάν κατά την αποχώρηση της από τον χώρο έπρεπε να πάρει και κάποια αντικείμενα, που με δικά της λεφτά είχε πληρώσει, είναι λογικό να το κάνει και σίγουρα δεν μπορεί κάποιοι «κακοπροαίρετοι» να τη «βγάζουν» στη σέντρα με υπαινιγμούς πως «πήρε μαζί της» όλα τα έπιπλα.

Σε... επικίνδυνες αποστολές ο Μάρκος

Έγραφα χθες για τον εχθρικό ανταγωνισμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια που αμφότεροι καταβάλλουν για να καταστήσουν ελεγχόμενους τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και κατ’ επέκταση καθοδηγούμενη την εκλογική συμπεριφορά των μελών, που θα κρίνουν τη σύνθεση της επόμενης «ανθρωπογεωγραφίας» των οργάνων της Κουμουνδούρου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έγινα αποδέκτης και νέων πληροφοριών, καθώς εκτός από τον Παναγιώτη Ρήγα, τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον έχει προσχωρήσει στην ομάδα του «Κασσελοπολακισμού», εμπλοκή στις προσυνεδριακές διαδικασίες έχει και ένα ακόμη πρόσωπο, κολλητός του αψύ Κρητικού, αλλά και επιδραστικός κουμανταδόρος στο επιτελείο του Στ. Κασσελάκη, ο Μάρκος Χατζησάββας. Ο τελευταίος, που έγινε γνωστός στη δημοσιογραφική πιάτσα τα προηγούμενα χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, φέρεται να αναλαμβάνει και άλλες επικίνδυνες αποστολές στο πεδίο της οργανωτικής ανασύνταξης των δυνάμεων του χώρου.

Η αγωνία της Κατερίνας για τους βρεφονηπιακούς

Στην κινητοποίηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκε η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν βρέφη και νήπια μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ προχώρησαν χθες σε κινητοποίηση στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών-Παιδικών σταθμών για τα απλήρωτα χρήματα, εδώ και πέντε μήνες, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόσφατα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. «Η κυβέρνηση με την αδιαφορία και την ασυνέπειά της δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σταθμών και στις οικογένειες των παιδιών. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες. Από τη μια ιδρύει υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής για τη στήριξη της οικογένειας και από την άλλη αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για τις οικογένειες και για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» .

Ο Π. Κόκκαλης μάχεται για το περιβάλλον

O ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Πέτρος Κόκκαλης, συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ της ΕΕ για τον Καθαρό Αέρα, κατόπιν προσκλήσεως του Ευρωπαίου επιτρόπου για το Περιβάλλον, Virginijus Sinkevicius και της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Κομισιόν. Το φόρουμ, που έλαβε χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 23 και 24 Νοεμβρίου, συγκέντρωσε πληθώρα εκπροσώπων από εθνικές κυβερνήσεις, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της βιομηχανίας καθώς και αξιωματούχους της ΕΕ και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν σαφώς οι πολιτικές για την ποιότητα αέρα και οι πρωτοβουλίες σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Φτάνει πια, κύριε Λιάνη

Δεν ξέρω εάν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνης αισθάνεται την ανάγκη να συναγωνιστεί στην επικαιρότητα τον 82χρονο συνομήλικό του Κωνσταντίνο Πλεύρη ως προς τις σχέσεις τους με το γυναικείο φύλο, αλλά σίγουρα καταντά γελοίο, κυρίως για την πολιτική του υστεροφημία, το να δίνει «πιπεράτες» συνεντεύξεις για να προβάλλει άγνωστες πτυχές της ζωής του με διάσημες Ελληνίδες καλλονές, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και εσχάτως η Ζωή Λάσκαρη. Πέρυσι τέτοιο καιρό παρίστανε τον «γεροντογόη», αποκαλύπτοντας το ερωτικό φλερτ που είχε στα νιάτα του με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, τώρα άρχισε να εξιστορεί τη σχέση του με τη Ζωή Λάσκαρη, μιλώντας για το φιλί που έδωσε και δεν μπορεί να το ξεχάσει.

* Την καλύτερη εικόνα για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, κυρίως των μυστικών, την έχουν πάντα ο Περισσός και ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Και αυτό γιατί στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στην αγορά των επιστημονικών ερευνών, στα νιάτα τους γαλουχήθηκαν στα νάματα του ΚΚΕ και τρέφουν έναν απεριόριστο σεβασμό στο κόμμα που υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια ως «νεολαίοι». Και αυτοί δεν είναι λίγοι. Ωστόσο, στις έρευνες που κάνουν είναι η πρώτη φορά που δεν θα πάνε να «αβαντάρουν» με παραπλανητικά στοιχεία το ΚΚΕ. Αντιθέτως, καταγράφουν την άνοδό του με αντικειμενική ματιά.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή