Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Βασίλη Σπανάκη, με αφορμή την απόφαση της πρώτης να διεκδικήσει τα γραφεία που παραδοσιακά ανήκουν στον επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας. Σήμερα η στήλη Big Mouth του powergame.gr επικεντρώνεται στο πιο πρόσφατο «θερμό επεισόδιο» ανάμεσά τους. Το θέμα είναι αμιγώς χωροταξικό και έχει να κάνει με κάτι γραφεία που διεκδικεί η υπουργός από τον υφυπουργό. Όλα αυτά τα χρόνια ο υπουργός είχε τη μερίδα του λέοντος στα γραφεία του 8ου ορόφου. Αυτό άλλαξε όταν πήγε στο υπουργείο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τα γραφεία με τον Σπανάκη. Με την αλλαγή σκυτάλης στο Εργασίας, η νέα υπουργός έσπευσε να αποκαταστήσει χωροταξικά την τάξη. Έτσι, η Δόμνα Μιχαηλίδου ζήτησε ευγενικά από τον Βασίλη Σπανάκη να «μετακομίσει».

Παρέμβαση Παπασταύρου - Σκέρτσου

Το θέμα της μετακόμισης έφτασε μέχρι το Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Big Mouth, ο Βασίλης Σπανάκης έσπευσε να διατυπώσει τα παράπονά του τόσο στον Σταύρο Παπασταύρου όσο και στον Άκη Σκέρτσο. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο υπουργοί Επικρατείας δεσμεύτηκαν προς τον υφυπουργό Εργασίας ότι θα σπεύσουν να «τιμωρήσουν» την Δόμνα Μιχαηλίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μαξίμου αναζητούν τρόπο για να διαχειριστούν αυτό το τεράστιο θέμα. Μάλιστα, οι Παπασταύρου και Σκέρτσος περιμένουν τον Μητσοτάκη, για να μοιραστούν μαζί του όλα τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί, μήπως και βρεθεί λύση και «επανακτήσει» τα γραφεία της η νέα υπουργός Εργασίας.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Το Μαξίμου και οι μετακομίσεις Δόμνας - Σπανάκη

– Θα μου επιτρέψετε σήμερα να κάνω μια αναπαραγωγή από τα ομόσταβλα Παραπολιτικά και τη στήλη «Πράκτορας». Θα αντιγράψω ένα σχόλιο, γιατί ομολογώ ότι είναι από τα λίγα που έχω ζηλέψει. Αντιγράφω λοιπόν τα όσα αποτυπώθηκαν για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην υπουργό Δόμνα και τον υφυπουργό Σπανάκη, με αφορμή την απόφαση της πρώτης να διεκδικήσει τα γραφεία που παραδοσιακά ανήκουν στον επικεφαλής του υπουργείου. Από την πρώτη στιγμή (για να μη σας πω πριν από την πρώτη) της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη φάνηκε ότι η συνύπαρξη ανάμεσα στην υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη θα είχε το ενδιαφέρον της. Θα ήταν από αυτές τις συνυπάρξεις που, σε εμάς που κινούμαστε στον θαυμαστό χώρο των παραπολιτικών, θα μας έδινε σχεδόν καθημερινά τροφή και οξυγόνο. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει με το καλημέρα. Αν και έχω πολλά να σας διηγηθώ σε σχέση με την ταραχώδη συγκατοίκηση της Δόμνας με τον Σπανάκη στον 8ο όροφο του υπουργείου που βρίσκεται επί της Σταδίου, σήμερα θα επικεντρωθώ στο πιο πρόσφατο «θερμό επεισόδιο» (που λέει ο λόγος) ανάμεσα στην υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας.

– Και δεν αναφέρω τυχαία τη λέξη συγκατοίκηση, αφού το θέμα είναι αμιγώς χωροταξικό και έχει να κάνει με κάτι γραφεία που διεκδικεί η Δόμνα από τον Σπανάκη. Για να ακριβολογώ, όλα αυτά τα χρόνια ο υπουργός, όπως είναι λογικό, είχε τη μερίδα του λέοντος στα γραφεία του 8ου ορόφου. Αυτό άλλαξε όταν πήγε στο υπουργείο ο Άδωνις, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί τα γραφεία με τον Σπανάκη. Με την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εργασίας η νέα υπουργός, που γνώρισε από την προηγούμενη θητεία της πως ήταν χωρισμένα τα τσανάκια των υπουργών με τους υφυπουργούς, έσπευσε να αποκαταστήσει χωροταξικά την τάξη. Κάπως έτσι ή για να ακριβολογώ ακριβώς έτσι, η Δόμνα ζήτησε ευγενικά από τον Σπανάκη (που επίσης είναι ευγενής με τις κυρίες) να αδειάσει τη γωνιά (με την καλή έννοια) που παρατύπως (!) είχε καταλάβει.

Παρέμβαση Παπασταύρου - Σκέρτσου

– Από την ώρα που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα άρχισε να εξελίσσεται ένα (ομολογώ) ενδιαφέρον power game στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με το θέμα της μετακόμισης να φτάνει μέχρι το Μαξίμου. Και μη νομίζετε ότι υπερβάλλω. Απεναντίας, κυριολεκτώ, αφού, όπως με ενημέρωσε αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, ο υφυπουργός Σπανάκης έσπευσε να διατυπώσει τα παράπονά του τόσο στον Σταύρο Παπασταύρου όσο και στον Άκη Σκέρτσο. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο υπουργοί Επικρατείας, που προφανώς και έχουν πιο σοβαρά θέματα για να ασχοληθούν, δεσμεύτηκαν προς τον υφυπουργό Εργασίας ότι θα σπεύσουν να «τιμωρήσουν» την υπουργό Δόμνα. Συγκεκριμένα, θα την αναγκάσουν όταν αισθάνεται την ανάγκη να γυμναστεί να πηγαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που φιλοξενεί έναν διάδρομο και κάτι βάρη, αντί να χάνει τον χρόνο της στο γυμναστήριο που πηγαίνει εδώ και χρόνια.

– Αν δεν το καταλάβατε, στον 8ο όροφο του Εργασίας, σε ένα από τα γραφεία που διεκδικεί από τον υφυπουργό Σπανάκη η υπουργός Δόμνα από το καλοκαίρι, έχει στηθεί και ένας διάδρομος γυμναστικής, που είμαι σίγουρος ότι δεν ανήκει στον υφυπουργό, αν κρίνω από το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει τα 150 κιλά! Επιστρέφω όμως στα μεγάλα και σοβαρά, για να σας πω ότι στο Μαξίμου αναζητούν τρόπο για να διαχειριστούν αυτό το τεράστιο θέμα.