Την άποψη ότι «κέρδισε με το σπαθί τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν ισχύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε μηχανισμό.

Μιλώντας στον ANT1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε συμβουλές πριν από την ανακοίνωσή του αλλά όχι μετά. «Δεν με βοήθησε να εκλεγώ ο Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τι ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ήταν ουδέτερος.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει πολλές φορές με πρωτοβουλία και των δύο και μου έχει πει πως όποτε θέλω μπορώ να τον καλώ και ότι εκείνος θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, ξέροντας ότι λαμβάνω τις δικές μου αποφάσεις».

Σχολιάζοντας την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Θεωρώ ότι ο Αλέξης έπρεπε να έρθει στο συνέδριο, πληγώθηκε πολύς κόσμος. Δεν με πλήγωσε που δεν ήρθε. Είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός, έχω σκοπώ να υπηρετήσω την κοινωνία. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος. Η εικόνα μου μπορεί να είναι πιο αστική αλλά η ψυχή μετράει».

Για όσα ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από το συνέδριο επισήμανε: «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».