Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος με αφορμή την μέσω τροπολογίας εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση για τις 100 δόσεις αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα περί αιτήματος παραίτησης του κ. Χαρδούβελη .

Μία ημέρα μετά το σφυροκόπημα του κ. Βλάχου στον Υπουργό Οικονομικών από την συχνότητα του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου ο «γαλάζιος» βουλευτής ανέβηκε στο βήμα λέγοντας χαρακτηριστικά : «Προφανώς υπάρχει θέμα. Ο τρόπος που νομοθετεί η Βουλή δεν είναι όπως νομίζει ο καθένας. Ο κ.Χαρδούβελης έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και να ζητήσει συγγνώμη. Να έρθει και να μας πει ποιος φταίει. Να μας εξηγήσει ποιος τον παραπλάνησε. Επιτέλους κάποιος ας πάει στο σπίτι του. Δεν μπορείτε να μας λέτε άλλα την μία εβδομάδα και άλλα την άλλη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βλάχος μάλιστα είπε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα το προκάλεσε μόνο του το Υπουργείο Οικονομικών καθώς οι βουλευτές το μόνο που είχαν ζητήσει ήταν να βρεθεί λύση για τα ληξιπρόθεσμα. « Προκαλέσατε ένα μεγάλο πρόβλημα κύριοι του Οικονομικών. Γιατί τώρα και λύση δίνουμε στα ληξιπρόθεσμα και επικοινωνιακά χάσαμε. Μόνοι σας το προκαλέσατε. Δεν το προκάλεσαν οι βουλευτές το πρόβλημα» είπε.

Λίγο αργότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν βάζει στο στόχαστρό του την κα Σαββαΐδου καθώς «δεν είναι αυτή που νομοθετεί» ενώ έδωσε απάντηση με νόημα στην ερώτηση για τι θα γίνει αν αποδειχθεί ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι ο κ. Χαρδούβελης και δεν τον έχει παραπλανήσει κανένας: «Αν αποδειχθεί ότι φταίει ο Χαρδούβελης, ε τότε ας κρίνει ο Σαμαράς την τύχη του».