Θέση για την απόλυση του Θύμιου Γεωργόπουλου πήρε μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός αφήνοντας σημαντικές αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Κάνοντας λόγο για ακόμα ένα επεισόδιο εσωστρέφειας στο κόμμα, τη στιγμή που - όπως λέει - ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται το ακριβώς αντίθετο, ο Καρτερός καταλογίζει στον Κασσελάκη πρακτικές του «αποφασίζω και διατάζω». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον Θύμιο Γεωργόπουλο από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα του κόμματος αλλά και χωρίς καν να του δώσει την ευκαιρία να εξηγηθεί. Απεναντίας του έδειξε την πόρτα εξόδου διασυρόμενο με διαρροές οι οποίες του «χρεώνουν» την αποκάλυψη για την offshore του Κασσελάκη.

Στο άρθρο του, ο Θανάσης Καρτερός παραθέτει κάποια σημαντικά ερωτήματα προς τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους καλεί να πάρουν θέση για τη άδικη μεταχείριση του Γεωργόπουλου. Επιπλέον, αναφερόμενος στην εμμονή του Κασσελάκη να στείλει στο εδώλιο τον πρώην γενικό διευθυντή της Κουμουνδούρου, ο Καρτερός τονίζει ότι μία τέτοια απόφαση εγείρει σημαντικές ανησυχίες για το μέλλον. Μάλιστα, διερωτάται αν η παραπομπή του Γεωργόπουλου στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι στο μέλλον θα επικρέμαται απειλή δικαστικής δίωξης πάνω από όποιο μέλος ή στέλεχος επικρίνει τον Κασσελάκη.

Τέλος, ο Καρτερός προτρέπει τους συντρόφους τους να μην σιωπούν και να δείξουν τη διαφωνία τους, πριν αυτό γίνει μια γενική νοοτροπία στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά «είναι αργά για όλους».