"Έχουμε κάνει βήματα και θα πάψει να υπάρχει, ελπίζω πολύ σύντομα, αυτή η κατάσταση της μεγάλης δυσπιστίας απέναντι στη χώρα και των στερεοτύπων των ιδεολογικών, των συντηρητικών που κυριαρχούν διεθνώς και στην Ευρώπη, γιατί αυτοί είναι οι συσχετισμοί των δυνάμεων, παρά τα επιφαινόμενα, που επιβάλλουν λεπτομέρειες στους όρους μιας δανειακής σύμβασης, γιατί αυτό είναι το μνημόνιο". Με τα λόγια αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στη συνέλευση για την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, κάνοντας λόγο για την "πίεση" που αντιμετώπιζε η χώρα από την Ευρώπη ήδη πριν μπει σε μηχανισμό στήριξης. "Η Ελλάδα πράγματι αντιμετωπίζει πίεση, εδώ και καιρό, πριν την τρόικα, πριν το μνημόνιο, προκειμένου να μειωθούν τα διοικητικά βάρη και το κόστος διαφόρων λειτουργιών", τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι οι επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση ανήκουν αποκλειστικά στην ίδια, έχοντας συμφωνηθεί "σε μια νομισματική ζώνη και σε μια οικονομική ένωση".

Διαβάστε επίσης

Λύση Στουρνάρα στα χέρια του Σαμαρά