«Αγκαζέ» στο κοµµατικό πανηγύρι

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και θολώνει επικοινωνιακά τον αγώνα που δίνουν οι συγγενείς των θυµάτων της τραγωδίας των Τεµπών, ώστε να τιµωρηθούν όλοι όσοι µπορεί να ευθύνονται για το τραγικό δυστύχηµα, το κοµµατικό πανηγύρι που πήγε να στήσει έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης µετά τη βαρυσήµαντη παρέµβαση της Μαρίας Καρυστιανού. Όφειλε τόσο ο ίδιος όσο και οι παρατρεχάµενοι σύντροφοί του να προστατεύσουν µια χαροκαµένη µάνα και να µην την εκθέσουν στα µάτια της κοινής γνώµης, προκαλώντας υποψίες πως ο αγώνας που δίνει για να τιµωρηθούν οι ένοχοι εµφορείται από καθαρά αντιπολιτευτικά κίνητρα εναντίον της κυβέρνησης και πως διεξάγεται µε την καθοδήγηση της Κουµουνδούρου. Όταν η ίδια η κυρία Καρυστιανού ως πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών των Θυµάτων των Τεµπών δήλωνε τις προηγούµενες ηµέρες πως «κακώς κάποιοι επιχειρούν να χρωµατίσουν πολιτικά τη φωνή µας», δεν είναι δυνατόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να την παίρνουν αγκαζέ και να µην την αφήνουν να κάνει δηλώσεις µόνη της, αλλά να την καπελώνουν επικοινωνιακά µε το να εµφανίζονται δίπλα της ως κοµµατικοί προστάτες.

Ιερός ή πονηρός σκοπός

Ο κόσμος που στήριξε με την υπογραφή του τη συγκινητική προσπάθεια της κυρίας Καρυστιανού ως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών ήδη αρχίζει να αμφιβάλλει εάν τελικά ο σκοπός είναι ιερός ή πονηρός. Γιατί εάν είναι τις επώνυμες υπογραφές συμπαράστασης του ελληνικού λαού για την τραγωδία των Τεμπών να επιχειρήσουν να τις οικειοποιηθούν προς ίδιον εκλογικό όφελος όσοι διεκδικούν την είσοδό τους στην Ευρωβουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπροστά σε αυτόν αναίσχυντο καιροσκοπισμό ωχριά η υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Οι πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα που προωθούσε η κυρία Καρυστιανού δεν το έκαναν για να δώσουν προεκλογικό αέρα στον Αρβανίτη ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Ο Αρβανίτης έχει στη διάθεσή του τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που υπέγραψαν το σχετικό αίτημα;

«Με ένα χέρι λιγότερο»

Να ευχηθούµε περαστικά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος γνωστοποίησε πως είχε ένα ατύχηµα και πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά του µε ένα χέρι λιγότερο. Στη φωτογραφία που ανέβασε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και εµφανίζεται µε νάρθηκα απαγωγικής ακινητοποίησης ώµου έγραψε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουµε προσωρινά µε ένα χέρι λιγότερο, αλλά µε αµείωτη τη διάθεση. Τα εµπόδια είναι για να τα ξεπερνάµε. Να προσέχετε». Βέβαια δεν έδωσε περισσότερες λεπτοµέρειες για το ατύχηµά του, ίσως επειδή δεν ήθελε να τροφοδοτήσει σχόλια για το πώς κατέληξε µε εξάρθρηµα ώµου. Πληροφοριοδότης της στήλης µού µετέφερε ότι το τριήµερο της Καθαρής ∆ευτέρας πρόσωπο που συνδέεται στενά µε τον κ. Χριστοδουλάκη ανέβαζε στόρι από ένα χιονοδροµικό κέντρο. Λέτε εκτός από τα αντιπολιτευτικά σλάλοµ που κάνει στον Νίκο Ανδρουλάκη να τραυµατίστηκε σε καµιά βουνοκορφή, ενώ έκανε σκι; ∆ιότι, όπως λένε και οι ειδικοί, τέτοιου είδους ατυχήµατα προκαλούνται από αθλητικές δραστηριότητες. Σακιά µε πατάτες στη Λαχαναγορά του Ρέντη αποκλείεται να ξεφόρτωνε κοτζάµ βουλευτής.

Η πράσινη πρωτοβουλία της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ευρωπαϊκή αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030» διοργάνωσε δημόσια εκδήλωση για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», με τη συμμετοχή επτά ακόμη όμορων δήμων: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Παπάγου-Χολαργού και Νέας Ιωνίας. Στο μήνυμά του ο κ. Δούκας υπογράμμισε: «Είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ζητάμε αυτό που μας αναλογεί. Να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο για να δώσουμε ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά. Δίνουμε προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες μέσα από οργανωμένα σχέδια, συμμετοχικότητα και συμμαχίες, που σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες, πράσινες και φιλόξενες πόλεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Θέλουμε μέσα από αυτή τη συμμαχία να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης».

Εντός της εβδομάδος η Χαριλάου Τρικούπη θα ανακοινώσει τα ονόματα και άλλων υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όπως του Η. Κικίλια, του Κ. Χρυσόγονου, της Ρ. Βρεττού και του Π. Δημόπουλου.

Ο «παρατηρητής» Λαφαζάνης

Σήμερα επιστρέφει από τη Ρωσία ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της χώρας με την ιδιότητα του «αμφιλεγόμενου» παρατηρητή των προεδρικών εκλογών. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας ανέφερε πως οι εκλογές ήταν αδιάβλητες, υπήρχε τεράστια συμμετοχή στις κάλπες και οι πολίτες ψήφιζαν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, κακώς η Δύση δεν σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία στη χώρα της Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή