Εδώ και χρόνια ακούω ότι ο Μητσοτάκης είναι ο εκλεκτός των media, ότι κάθε πρωί που ξυπνούν οι καναλάρχες τού τηλεφωνούν για να τους δώσει «γραµµή» και άλλα τέτοια, που µε τον χρόνο άρχισε να τα πιστεύει µέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, βλέποντας κανείς τα κανάλια (τα δικά µας και όχι τα ευρωπαϊκά), µέσα σε ελάχιστα λεπτά τού δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσει το ακριβώς αντίθετο. Εκτός κι αν πιστέψω ότι όταν ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, το Mega του Μαρινάκη, ο Alpha και το Star του Βαρδινογιάννη και ο ΑΝΤ1 του Κυριακού µε το «καληµέρα» ξεκινούν µε τα Τέµπη, συνεχίζουν µε την ακρίβεια στα super markets και στις λαϊκές και ακολούθως προβάλλουν το κλίµα της γενικευµένης ανασφάλειας και των διαχρονικών παθογενειών σε αυτό που λέµε κράτος ∆ικαίου, απλώς και µόνο έχουν ως στόχο να κάνουν καλό στον Μητσοτάκη.

∆εν υπάρχει θέµα -µα θέµα- που να ξεπατώνει συθέµελα την κυβέρνηση το οποίο να µην κυριαρχεί στα κανάλια. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, σπεύδω να σηµειώσω, όσο κι αν ενοχλήσω την εργοδοσία (µου), ότι αυτή είναι η δουλειά των καναλιών. Να προβάλλουν τα κακώς κείµενα και να κάνουν κριτική στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Για να ακριβολογώ, αυτό που παρακολουθούµε αποτελεί κανονικότητα και όχι στρέβλωση στο σύστηµα.

Απλώς, επειδή κάποιοι κοµµουνιστές επιµένουν να πιστεύουν ότι οι καναλάρχες είναι µε τον Μητσοτάκη, δεν έχουν παρά να βάλουν τυχαία ένα πρωί είτε τον Λιάγκα στον ΑΝΤ1 είτε την Καινούργιου στον Alpha, για να διαπιστώσουν πολύ απλά ότι από την ηµέρα που εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης είναι κάτι σαν συµπαρουσιαστής τους.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»