Σε «ελεύθερη πτώση» φαίνεται πως βρίσκονται τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, με την άνοδο που κατέγραφε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, η «βουτιά» αυτή αποτυπώνεται σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις που έφτασαν στα κομματικά επιτελεία πριν το Πάσχα και φαίνεται πως έχει δύο αιτίες: την υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ, αφενός, και το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι, αφετέρου, από όπου και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την Εκκλησία πως «δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός».

Τι αποκαλύπτει η στήλη Βig Mouth


«– Θυμάστε που σας έγραφα πριν από κάνα μήνα για τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωνε η Ελληνική Λύση του προέδρου Βελόπουλου πρωτίστως στη Μακεδονία και ακολούθως στην υπόλοιπη Επικράτεια; Ε, λοιπόν, σας έχω νεότερα από το συγκεκριμένο μέτωπο. Απ’ όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις που είχαν φτάσει στα κομματικά επιτελεία πριν από το Πάσχα φάνηκε ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη από τη μία και το «πέσιμο» του Αρχιεπισκόπου από την άλλη φαίνεται ότι προκάλεσαν τεράστιο ρήγμα στο χαλαρό κοινό του Βελόπουλου. Αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι η μαζική μετατόπιση των ψηφοφόρων που έχουν αναφορές στην Εκκλησία από την Ελληνική Λύση προς άλλα κόμματα…»