Στην εκτίμηση ότι η ΝΔ, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ξεπεράσει και το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 έχει καταλήξει ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταν Γκρίνµπεργκ, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ανάμεσα σε αυτούς και από το κοινό που θα προσέλθει στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Στον αντίποδα τώρα, προβληματισμός έχει καταλάβει τον πολύπειρο επικοινωνιολόγο σε σχέση με το ποσοστό που εκτιμά ότι θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γκρίνµπεργκ, αν και έμπειρος στην ανάλυση των ερευνών κοινής γνώμης, δείχνει να κρατά κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με το ποιο κόμμα εκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλάξει τόσο το εκλογικό του ακροατήριο, που ουδείς με ασφάλεια μπορεί να δώσει εκλογική εκτίμηση χωρίς να ρισκάρει να πέσει παταγωδώς έξω.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Μια πηγή, από τις λίγες που εξακολουθώ να διατηρώ στην κυβέρνηση του προέδρου Μητσοτάκη, με συνάντησε χθες στο Σύνταγμα (στην πλατεία) και άρχισε να μου περιγράφει τι εκτιμά ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταν Γκρίνµπεργκ. Αν κατάλαβα καλά, επειδή είχε μια κάποια φασαρία, ο πολύπειρος επικοινωνιολόγος πιστεύει ότι η ΝΔ υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεπεράσει και το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019. Αυτό όμως (αν άκουσα καλά) θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ανάμεσα σε αυτούς και από το κοινό που θα προσέλθει στις κάλπες. Εκείνο, όμως, που κράτησα από τη συζήτηση στα όρθια (με την καλή έννοια) με την κυβερνητική πηγή που συνάντησα τυχαία στο Σύνταγμα ήταν ο προβληματισμός που καταλαμβάνει τον Σταν σε σχέση με το ποσοστό που εκτιμά ότι θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και έμεινα σε αυτό γιατί, εξ όσων κατάλαβα, αν και έμπειρος στην ανάλυση των ερευνών κοινής γνώμης, δείχνει να κρατά κάποιες (πολλές) επιφυλάξεις σε σχέση το ποιο κόμμα εκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Βλέπετε, ακόμη και οι δικοί μας οι δημοσκόποι, όταν τους ρωτάς αν όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Κασσελάκη θα πάνε στην κάλπη, δυσκολεύονται να σου απαντήσουν. Επειδή, λοιπόν, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλάξει το εκλογικό του ακροατήριο, ουδείς με ασφάλεια μπορεί να δώσει εκλογική εκτίμηση χωρίς να ρισκάρει να πέσει παταγωδώς έξω…