Πέριξ του 35% κινείται η ΝΔ σύμφωνα με τις φρέσκες δημοσκοπήσεις. Η τελευταία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή της MRB του Μαύρου που παρουσίασε χθες το OPEN, η οποία στην εκτίμηση ψήφου έδινε στη ΝΔ 32,3%.

Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, στο 16,3% η διαφορά - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Η έρευνα της MRB κινείται στα επίπεδα και των υπόλοιπων δημοσκοπήσεων που θα δούμε τις επόμενες μέρες. Όπως έγραφε και χθες η στήλη Big Mouth του powergame.gr, εκείνο που αποτελεί ερωτηματικό για τους δημοσκόπους είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν το κοινό του Λιάγκα και της Καινούργιου, που έχει προσεγγίσει ο Στέφανος Κασσελάκης και που δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, στο τέλος θα προσέλθει στις κάλπες.

Τι αναφέρει το "Big Mouth"

– Πριν καλά καλά προλάβω να γράψω το σχόλιο σε σχέση με το 35% που καταγράφουν οι φρέσκες δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ, ήρθε η πρώτη, της MRB του Μαύρου, για να με επιβεβαιώσει. Αν και δεν δίνω και μεγάλη σημασία στα όσα εκτιμά ο συγκεκριμένος δημοσκόπος, όπως υποθέτω το ίδιο κάνει και ο πρόεδρος Τσίπρας, που πιστεύοντας τα όσα του έλεγε πέρυσι ο Μαύρος λίγο έλειψε να πιστέψει ότι θα κέρδιζε τον Μητσοτάκη, παρ’ όλα αυτά τα όσα έδειξε χθες η έρευνα της MRB κινούνται στα επίπεδα και των υπόλοιπων ερευνών που θα δούμε τις επόμενες μέρες. Όπως σας έγραφα και χθες, εκείνο που αποτελεί ερωτηματικό για τους δημοσκόπους είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν το κοινό του Λιάγκα και της Καινούργιου, που έχει προσεγγίσει ο πρόεδρος Κασσελάκης και που δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, στο τέλος θα προσέλθει στις κάλπες. Γιατί αν δεν πάει, τότε αλλάζει άρδην ο λογαριασμός των δημοσκόπων και εκτός αυτών και των επίδοξων αμφισβητιών του αρχηγού Stefanos.