Μια αναπάντεχη συνάντηση με τον πατέρα Θωμά Συνοδινό στη Μητρόπολη των Αθηνών είχε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.
Καθώς περπατούσε με συνεργάτες του επί της οδού Μητροπόλεως και έχοντας σταματήσει στην πλατεία για να συνομιλήσει με πολίτες, εξήλθε του ναού ο προϊστάμενος της Μητρόπολης και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσουν, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο κ. Κασσελάκης έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τα σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια που αντίκρισε κατά την 30λεπτη ξενάγησή του στον μητροπολιτικό ναό, με τον πατέρα Θωμά να του εξηγεί την ιστορία των αντικειμένων.

Κατά τη συνομιλία τους, ο προϊστάμενος της Μητρόπολης ανέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στιγμές από τη συνύπαρξή του με τον μακαριστό Χριστόδουλο αλλά και τη νήσο της Αμοργού, όπου βρέθηκε ο κ. Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι χάρηκε ιδιαίτερα για την επίσκεψή του στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη «μεγάλη σημασία» που πρέπει να δοθεί στον θρησκευτικό τουρισμό στη χώρα, ώστε να αναδειχθούν θρησκευτικού είδους μνημεία σε μεγάλα κοινά. Στο τέλος της ξενάγησης, ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός και ο Στέφανος Κασσελάκης αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν.