Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους. Την ώρα που συμφωνούν όλοι ότι θέλουν την σύγκλιση, την ίδια ώρα διαφωνούν για την διαδικασία. 

Η έλλειψη συμφωνίας στο χθεσινοβραδινό Eurogroup ρίχνει βαριά τη σκιά της στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται έτοιμος ακόμη και για σύγκρουση με τους άλλους ηγέτες εάν υπάρξει πίεση να αποδεχθεί συνέχιση του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μην δεχθεί την απαίτηση των εταίρων να ολοκληρώσει ενα προγραμμα, που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές και αναμένεται να επιμείνει μέχρι τέλους στη θέση αυτή.

Συνεργάτες του εκτιμούν μεν ότι μπορεί να βρέθει λύση, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο κ. Τσίπρας ούτε την παράταση του μνημονίου, ούτε πολιτικές που να επιβαρυνούν κι άλλο την ελληνική κοινωνία. Ορισμένοι μάλιστα υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν οτι πρέπει να ειναι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει απο τη σύνοδο, εάν η πίεση αυτή λάβει προσβλητικές διαστάσεις για τη χώρα.