Στο πλαίσιο των έντονων πολιτικών διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης τοποθετείται στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην ενότητα του parapolitika.gr «Η Ευρώπη μας» και την Ελένη Γεννητσεφτσή.


Νικόλας Φαραντούρη για κόμμα Τσίπρα: “Δεν προεξοφλώ τίποτα”

Ο κ. Φαραντούρης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει στην ενδεχόμενη δημιουργία νέου κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητά του παραμένει ο ρόλος του ως εκπροσώπου του ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι ο χώρος της Αριστεράς συχνά εγκλωβίζεται σε εσωστρέφεια, ωστόσο ο ίδιος επιλέγει συνειδητά να παραμείνει προσανατολισμένος στις υποχρεώσεις του ως ευρωβουλευτής μέχρι το 2029. Δεσμεύεται να πάρει δημόσια θέση όταν υπάρξουν πραγματικά δεδομένα και όχι απλές προσδοκίες ή φήμες, και δηλώνει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις του κόμματός του, χωρίς όμως να παρασύρεται σε πρόωρες κρίσεις και αποφάσεις.


Η συνέντευξη του Νικόλα Φαραντούρη στο parapolitika.gr