Σε δύο ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, τα περί ηχογράφησης του Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη και το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αξιωματικό της αστυνομίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόσφερε απόλυτη κάλυψη τόσο στην πρόεδρο της Βουλής όσο και στον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας μάλιστα για το δεύτερο ζήτημα ότι όλοι μαγνητοφωνούν τους άλλους στο Eurogroup!

«Εχει αποδείξει ότι οι εκτεθειμένοι είναι στην απέναντι πλευρά, με τις συνεχείς διαρροές», είπε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στα όσα είχαν δημοσιευθεί για την «επίθεση» στον κ. Βαρουφάκη από τους εταίρους του στο Eurogroup. «Δηλαδή, ότι έφαγε ''πολιτικό ξύλο'' ο ίδιος το διέρρευσε;», πρόσθεσε.

Οταν όμως ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τα περί ηχογράφησης του επίμαχου Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη- κάτι που αναφερόταν σε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στους New York Times, ο κ. Στρατούλης ξεσπάθωσε.

«Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους εκεί μέσα. Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν τι είπαν εκεί μέσα; Ολοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης», είπε και πρόσθεσε «Δηλαδή ποιος πάει να εκπροσωπήσει τη χώρα του και δεν θα γυρίσει να ενημερώσει με τον τρόπο του την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το τι έλεγαν;», αν και σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει διαψεύσει τα περί ηχογράφησης.

Σε ό,τι αφορά το «επεισόδιο» ανάμεσα στην κ. Κωνσταντοπούλου και ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας, έξω από τη Βουλή, ο κ. Στρατούλης αφού τη χαρακτήρισε «αξιόλογο και ικανότατο στέλεχος», πρόσθεσε πως τα όσα είπε η πρόεδρος της βουλής δεν αφορούσαν προσωπικά τον ταξίαρχο, αφού ξέρει ότι εκτελεί εντολές. «Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Η πεθερά σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ήθελε να στείλει το μήνυμά της. Δεν ήθελε να τον προσβάλει προσωπικά. Ηθελε να στείλει σαφές μήνυμα για το ότι η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να κλείνει δρόμους», πρόσθεσε.