Νέα Δημοκρατία: Ενστάσεις για τις νέες δηλώσεις Κυριαζίδη κατά της Κωνσταντοπούλου - Τι λένε κυβερνητικά στελέχη για τη στάση του βουλευτή
Τι αναφέρθηκε
Ενστάσεις για τις νέες δηλώσεις του Δημήτρη Κυριαζίδη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από κυβερνητικά στελέχη
Την πλήρη διαφωνία του με όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM. «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του κυρίου Κυριαζίδη. Προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι δεν το είπε για να προσβάλει, για μένα το θέμα κλείνει εκεί. Ήθελε να πει ότι αυτό που του είχε αποδοθεί ήταν ότι ήθελε να προσβάλει», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης.
Η συζήτηση και το δάσος
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «πέρα από την απόλυτη διαφωνία μου με τις δηλώσεις του, φτάνουμε σε ένα σημείο που ξεχνάμε μια απολύτως προσβλητική συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου. Συζητάμε γι' αυτό και χάνουμε το δάσος». Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε: «Όλοι άνθρωποι είμαστε και μπορεί να έχουμε μια άτυχη στιγμή. Η Κωνσταντοπούλου αρέσκεται και επιβιώνει με τις συνεχείς εντάσεις. Με το που ανέβει στο βήμα, κοιτάει ποιοι είναι μέσα και κοιτάει πώς θα τους προκαλέσει έναν έναν και κοιτάει ποιος θα τσιμπήσει».
Ενστάσεις στη Βουλή
Υπενθυμίζεται ότι όσα είπε ο κ. Κυριαζίδης στην Ολομέλεια κατά της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησαν σωρεία αντιδράσεων και καταδικάστηκαν τόσο από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Ιάσωνα Φωτήλα. Η υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τη λύπη της για όσα ελέχθησαν. «Μειώνουμε το κύρος του Κοινοβουλίου. Είτε μιλάμε για τον κύριο Κυριαζίδη είτε για τον κύριο Πολάκη. Καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η συζήτηση», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενη στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος αφαίρεσε τον λόγο από τον «γαλάζιο» βουλευτή, του είπε «κύριε πρόεδρε, πράξατε άριστα».
O Ιάσων Φωτήλας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «καταδικάζω ξεκάθαρα τις δηλώσεις του κυρίου Κυριαζίδη. Η συμπεριφορά του δεν τιμά τον ίδιο, τους πολίτες που τον εξέλεξαν, όλους εμάς και το Κοινοβούλιο». Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από την Ολομέλεια της Βουλής.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Απογευματινή
En