Μετά τη σκληρή αντιπολιτευτική "γραμμή" της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αυτή εκφράζεται από τον εκπρόσωπο Τύπου, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την παραδοχή της κυβέρνησης ότι συζητάει για το 4ο μνημόνιο, όπως τονίζουν κύκλοι της Πειραιώς φαίνεται στο Μαξίμου να χάνουν την ψυχραιμία τους απαντώντας με "πανικό" και διαρροές στις δηλώσεις του γαλάζιου εκπροσώπου.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε πως κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης Τσίπρα για διαρκή λιτότητα και πρόσθεσε ότι «μετά το συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου, τη συνυπογραφή της δήλωσης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, την επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στις 23 Δεκεμβρίου και τη συνέντευξή του στην "Καθημερινή" στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ήρθε η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δ. Τζανακόπουλου, να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τα πάντα στους δανειστές με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση ομολογεί πως συζητά πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να επιτύχει αυτόν το στόχο και πως συζητά νέο, 4ο Μνημόνιο.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου και συνολικά της κυβέρνησης πράγμα που φαίνεται να πιστώνεται θετικά ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την αντιπολιτευτική τακτική της.

Κικίλιας: "Ούτε από μπάσκετ ξέρετε, ούτε από πολιτική"

Επί προσωπικού απάντησε και ο Βασίλης Κικίλιας στην ανακοίνωση της κυβέρνησης περί triple double, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Twitter "ούτε από μπάσκετ ξέρετε, ούτε από πολιτική".