Μια από τις πολλές αποκαλύψεις που κάνει σήμερα στην στήλη του «Δήγματα Γραφής» ο Γιώργος Παπαχρήστος, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου είναι και κι αυτή που αφορά στο παρασκήνιο της καρατόμησης της Κατερίνας Παπακώστα, από την θέση του Τομεάρχη Υγείας και την αντικατάστασή της από τον Ιάσωνα Φωτήλα, μετά την επίθεση της πρώτης στον Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστου, πίσω από «καρατόμηση» της Παπακώστα, κρύβεται κάτι άλλο…! Κρύβονται άλλοι πρωταγωνιστές σε μια υπόθεση σύγκρουσης.

Γράφει ο δημοσιογράφος, ότι αρχικά η σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από τη ΝΔ. Μια απόφαση που σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο είχε πάρει ο Πρόεδρος το Μεγάλο Σάββατο. Υπήρξαν όμως πιο ψύχραιμες σκέψεις στη συνέχεια κι έτσι αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την θέση του Τομεάρχη, στέλνοντας παράλληλα τα μηνύματα που θέλει προς τις κατευθύνσεις που θέλει. Και ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, «Έκανε τις δηλώσεις κατά Γεωργιάδη η Παπακώστα; Μάλιστα. Τις έκανε από μόνη της; Ξύπνησε δηλαδή το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και είπε «δεν ξεκινάω τη μέρα μου με μια δημόσια τοποθέτηση να ζητήσω την παραίτηση του Άδωνη;».

Δύσκολο. Κοιτάς λοιπόν σε ποιανού τις πλάτες ακουμπάει η κυρία. Και του τραβάς εκείνου μια διαγραφή. Που είναι βαρόνος, είναι πρώην αρχηγός και σε είχε αμφισβητήσει μόλις πρόσφατα. Μεϊμαράκη, Βαγγέλη τον λένε, φίλος μου είναι, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται… Διότι, πόσες φορές θα το πω πια, ο βασιλιάς για να γίνει πραγματικός βασιλιάς σκοτώνει τον προηγούμενο…».