Οι τελευταίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά, που έχουν προκαλέσει «βραχυκύκλωμα», αναμένεται, μεταξύ άλλων, να τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της αποκαλούμενης task force της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή του επιτελικού συντονιστικού της οργάνου, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων που τη συγκροτούν. 

Η συνεδρίαση, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη το μεσημέρι, κρίθηκε αναγκαία, καθώς την Παρασκευή το απόγευμα συνεδριάζει η επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα, όπως οι ημερομηνίες των εκλογών, η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, μετά και την εμπλοκή που υπήρξε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, ο αριθμός των καλπών και που θα στηθούν, καθώς και το μείζον ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που έχει προκαλέσει τριβές και αψιμαχίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί μια κοινή γραμμή μεταξύ των φορέων και των κινήσεων της ΔΗΣΥ αναφορικά με τα ζητήματα που παραμένουν άλυτα. 

Ειδικότερα, για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες, κύκλοι της Φώφης Γεννηματά ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα έχει κλείσει.

«Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, το θέμα έχει κλείσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης με βίντεο από τις Βρυξέλλες παρενέβη στο θέμα, ζητώντας από τους υποψηφίους να πάρουν καθαρή θέση όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα, απευθύνθηκε προσωπικά στην κ. Γεννηματά ζητώντας της να τολμήσει και να δεχτεί το εν λόγω αίτημα.