Θα αλλάξει µετά το «γαλάζιο» Συνέδριο η πρόεδρος της ∆ιοικούσας της Ν∆ Θεσσαλονίκης; Αυτό το ερώτηµα έθεταν ουκ ολίγοι στα πηγαδάκια του πρόσφατου προσυνεδρίου που έκανε η Ν∆ στη Θεσσαλονίκη και σίγουρη απάντηση δεν µπορούσαν να δώσουν. Η Βίκυ Ευταξά (φωτ.) είναι στη θέση της από τον Αύγουστο του 2016 και, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θεωρείται «µητσοτακική».

Παρ' όλα αυτά, στήριξε µε συνέπεια στις τελευταίες εσωκοµµατικές εκλογές τον σηµερινό πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, σε µια εποχή µάλιστα που του έλειπαν τα σταθερά στηρίγµατα στη Θεσσαλονίκη.

Ως εκ τούτου, ο περσινός διορισµός της στη ∆ιοικούσα ήταν µάλλον αναµενόµενος, µόνο που στη συνέχεια η χηµεία της µε την Πειραιώς δεν ήταν και η καλύτερη. Έτσι, σήµερα αµφισβητείται από πολλούς. Το έτερο µεγάλο ερώτηµα έχει να κάνει µε τη διαδοχή της.

Κι αυτό γιατί όλη αυτήν την περίοδο που ακούγονταν σενάρια περί αλλαγών κανένα πρόσωπο δεν κατέστη ακλόνητο φαβορί για το πόστο. Έτσι, η αρχιτεκτόνισσα στο επάγγελµα Βίκυ Ευταξά παρέµεινε στη θέση της, ενώ όλοι παρέπεµπαν στη µετά το συνέδριο εποχή. Τι θα γίνει από ∆ευτέρα κανείς δεν ξέρει, ενώ ακούγονται πολλά.

Από την κατάργηση της ∆ιοικούσας µέχρι διάφορα ονόµατα, από τα οποία κρατήστε αυτό του Νίκου Ταχιάου. Είναι παλιός αντιδήµαρχος Θεσσαλονίκης επί δηµαρχίας Κοσµόπουλου και Παπαγεωργόπουλου, ενώ υπήρξε και ο άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη στη συµπρωτεύουσα, που πάντως στήριξε Μητσοτάκη στις τελευταίες εσωκοµµατικές εκλογές.