Είναι κοινό µυστικό πως η Ρένα ∆ούρου δεν θα ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς θεωρεί πως ο συγκεκριµένος κύκλος έκλεισε. Ως εκ τούτου, αναζητεί το επόµενο βήµα της στην πολιτική σκηνή, αφού πρόκειται για ένα από τα πλέον προβεβληµένα και πολυσυζητηµένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που µοιραία διευρύνει τον ορίζοντα των φιλοδοξιών της.

Ωστόσο, µε δεδοµένο ότι η περιφερειάρχης έχει ασυµβίβαστο σε ό,τι αφορά την κάθοδό της ως υποψήφιας βουλευτού µέχρι τη διεξαγωγή των επόµενων αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που µιλούν ήδη περί συµµετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόµµατος. Οπως επισηµαίνουν µε νόηµα οι εν λόγω κύκλοι, µε τον τρόπο αυτόν αφενός ικανοποιείται η επιθυµία της ίδιας να αλλάξει πολιτική ρότα, αφετέρου θα έχει ήσυχο το κεφάλι του και το περιβάλλον Τσίπρα (τουλάχιστον για ένα σηµαντικό χρονικό διάστηµα), που, ως γνωστόν, βλέπει την περιφερειάρχη ως έναν, αν µη τι άλλο, υπολογίσιµο... δελφίνο για το µέλλον.

Σε ό,τι αφορά τις ίδιες σκέψεις της Ρ. ∆ούρου, συνοµιλητές της λένε ότι, αν και αργά ή γρήγορα θα ήθελε να αφήσει ακόµη πιο ισχυρό στίγµα εντός συνόρων, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι ευρωπαϊκοί θεσµοί θα αποτελούσαν πρόκληση για τον καθένα, πολλώ γε µάλλον για τη γλωσσοµαθή περιφερειάρχη.