Δεν πέρασε απαρατήρητη η πλήρης και πρωτόγνωρη απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στα Περτουλιώτικα λιβάδια, με πολλούς να σχολιάζουν ότι "δεν τόλμησαν να έρθουν να μας αντικρίσουν μετά τη συμφωνία με τη ΠΓΔΜ¨.

Παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε το αντάμωμα με τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είναι άφαντοι καθώς φαίνεται ότι φοβήθηκαν να παραστούν σε μία τόσο ανοιχτή εκδήλωση μετά τα συνεχόμενα περισταστικά αποδοκιμασίας πολλών κυβερνητικών βουλευτών το τελευταίο διάστημα.

Το Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν κάποιους μήνες υπήρχε η φήμη ότι στο φετινό αντάμωμα θα έδινε το παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά μάλλον τα πράγματα άλλαξαν...

Λίγες μέρες πριν με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας είχε "απαγορεύσει", με τον τρόπο του, στους κυβερνητικούς βουλευτές να παρευρεθούν, λέγοντας:

«ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ.

Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα.Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας ,συνεχίζεται.Η προδοσία δεν θα περάσει.

Επόμενο ραντεβού στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Η πατρίδα πάνω από όλα. Σε θέματα πατρίδας και μείζονα εθνικά θέματα η Σαρακατσάνικη παράδοση δεν ξέρει από μειοδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις, είναι λαγαρή, σαν την ελληνική σημαία μας! Είναι λευκή σαν όνειρο, γαλάζια ωραία!».

Σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε δυναμική παρουσία με επίσημο εκπρόσωπο τον γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, αρκετούς βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικούς.