Γεύμα εργασίας είχαν πριν από λίγη ώρα στην ψαροταβέρνα «Δουράμπεης» του Ψυχικού ο υπουργός Άμυνας (σ.σ. τακτικός θαμώνας) Πάνος Καμμένος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δεδομένο ότι λίγη ώρα πριν, είχε δημοσιοποιηθεί η δήλωση ανεξαρτιτοποίησης του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, είναι λογικό ότι επρόκειτο περί γεύματος εργασίας, που σχετιζόταν με την αντίδραση που εκδηλώθηκε λίγη ώρα αργότερα από «κύκλους» του Μεγάρου Μαξίμου.

Το περιεχόμενο της διαρροής που υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης, έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση ότι οι δύο υπουργοί, συναντήθηκαν στου «Δουράμπεη», προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί λίγες ώρες πριν.

Το περιεχόμενο της διαρροής καταδεικνύει ότι οι κ.κ. Καμμένος και Τζανακόπουλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεκριμένο σχέδιο που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η διαρροή του Μαξίμου, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγη ώρα πριν το κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό, την εξουσιοδότηση για να χειριστεί την ενδοκυβερνητική κρίση, ανέλαβε από τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του γεύματος που είχαν οι δύο υπουργοί, συνομίλησαν τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργός, ο οποίος φαίνεται ότι συμφώνησε με το περιεχόμενο της κυβερνητικής διαρροής. Πάντως η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπήρξαν και φωνές που εξέφραζαν την διαφωνία τους, επί του κειμένου Τζανακόπουλου. Συγκεκριμένα τόσο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Νίκος Παππάς, εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις από την σημερινή διαρροή.

Η διαρροή του Μαξίμου:

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί» και συμπλήρωναν χαρακτηριστικά:

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ που απειλεί για αποκαλύψεις:

Με μία άκρως απειλητική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ υποδέχθηκαν την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη. Μεταξύ των όσων αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Πάνου Καμμένου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι της.

«Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με την παραπάνω αποστροφή να μοιάζει περισσότερο με απειλή, παρά με την απλή απαίτηση να επιστρέψει την έδρα του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι, o κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης και πρόσθεσε:

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

"Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.