Ακόµη ένα κοµµατικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ... αποκαταστάθηκε µε τον διορισµό του σε ανώνυµη εταιρεία του ∆ηµοσίου. Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υποδοµών, Εσωτερικών, Πολιτισµού, Οικονοµικών, Ενέργειας και Επικρατείας, ορίστηκε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., µε τριετή µάλιστα θητεία, η οποία µπορεί να ανανεωθεί για άλλη µία τριετία.

Πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας διορίστηκε ο Νικόλαος Μπελαβίλας, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Ωστόσο, αν ψάξει κανείς καλύτερα το βιογραφικό του κ. Μπελαβίλα, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει διατελέσει δηµοτικός σύµβουλος Πειραιά, µε τη δηµοτική παράταξη του Θοδωρή ∆ρίτσα, «Λιµάνι της Αγωνίας», και είναι µέλος της Γραµµατείας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, διορίστηκε άµισθος σύµβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Επικρατείας Αλέκου Φλαµπουράρη -ο οποίος είχε αναλάβει τότε την ευθύνη του συντονισµού για την επένδυση του Ελληνικού από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίµου-, ενώ ήταν ανάµεσα στους 250 διανοουµένους που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της «Συµφωνίας των Πρεσπών» για την ονοµασία των Σκοπίων, που υπέγραψε η κυβέρνηση µε το γειτονικό κράτος.  

Πηγή: Secret