Ουσιαστικές συζητήσεις µε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των πανεπιστηµιακών και επιστηµονικών φορέων της Θεσσαλονίκης είχε την Πέµπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας µια παράδοση που τηρεί µε ευλάβεια κάθε Σεπτέµβριο και ενόψει της ανόδου του στη ∆ΕΘ. Το ενδιαφέρον σε αυτές τις συναντήσεις είχε να κάνει µε τις πολλές σηµειώσεις που κράτησε ο αρχηγός της Ν.∆., αλλά και µε την αίσθηση που έδωσε στους συµµετέχοντες, ότι πλέον γνωρίζει πρόσωπα και πράγµατα.

«Πάλι εδώ;», του είπε εύστοχα και χαµογελώντας ένας εκπρόσωπος από τη ∆υτική Μακεδονία, που τις τελευταίες ηµέρες τον συνάντησε πάνω από δύο φορές.

Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τις 10 και µε το που εισήλθε στην αίθουσα της συνάντησης χαιρέτησε ένανέναν όλους τους συµµετέχοντες. Μάλιστα, όταν πήγε να καθίσει στο πάνελ, έβγαλε το σακάκι και έµεινε µε το πουκάµισο λέγοντας µε νόηµα: «Εδώ ήρθαµε σε συνάντηση εργασίας».

∆ίπλα του είχε τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ στο πάνελ κάθισαν ακόµη οι Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Αχ. Καραµανλής. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη κρατώντας καλάθι παροχών. Ενδεικτικό µάλιστα είναι και το σχόλιο εκπροσώπου που συµµετείχε τις τελευταίες ηµέρες τόσο στη σύσκεψη µε τον Αλέξη Τσίπρα όσο και σε αυτή µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα περίµενα ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να µοιράσει παροχές και υποσχέσεις και ο πρωθυπουργός να είναι µετρηµένος σε αυτά που θα υποσχεθεί. Εδώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο», σηµείωσε µε νόηµα. Ετσι κέρδισε τους φορείς…