Ηταν ένα βράδυ μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον ανασχηματισμό, με τον οποίο ετίθετο όχι μόνον εκτός κυβέρνησης, αλλά, όπως έλεγαν κάποιοι, και εκτός επόμενης Βουλής, αφού με την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα πήγαν περίπατο και οι ελπίδες για τη μετακόμισή του από τη μονοεδρική της Ζακύνθου σε κάποια από τις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να δώσει με καλύτερες πιθανότητες τη μάχη για μια κοινοβουλευτική έδρα στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, o οποίος θέλησε να πνίξει τον πόνο του σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου (και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη Πατριάρχου Ιωακείμ), συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες και συνεργάτιδές του στο υπουργείο.

Επρόκειτο, επί της ουσίας, για ένα αποχαιρετιστήριο ποτάκι - ή ένα νυχτερινό πολιτικό μνημόσυνο.

Οπως το πάρει κανείς...

Εμφανώς καταβεβλημένος, ο υπουργός έπινε το ποτό του, δίχως να ακολουθεί την παρέα του, που μάταια προσπαθούσε να του φτιάξει το κέφι, αφιερώνοντας περισσότερη ώρα στις στιχομυθίες που είχε χαμηλόφωνα με την πρώην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. και νυν γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου, Μαρία Γιαννακάκη.

Επειτα από περίπου μιάμιση ώρα και κάνα δυο βότκες, αφού ήταν σαφές πως κανείς δεν είχε διάθεση για περισσότερα, ο υπουργός και οι συν αυτώ αποχώρησαν από το καφέ-μπαρ και, ύστερα από σύντομη συνομιλία, ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο «κόντε Σταύρος» ακολούθησε για λίγα μέτρα κοινή πορεία με την πρώην βουλευτίνα, η οποία, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ντοκουμέντο του «S», διακρίνεται λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον αποχωρισμό της παρέας να του ψελλίζει στο αυτί λίγα λόγια παρηγοριάς (προφανώς).  

Πηγή: Secret