Σε οξεία κόντρα οδηγεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση η απόφαση για προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

Τόσο η πολιτική αντιπαράθεση όσο και οι υπαινιγμοί του Γιάννου Παπαντωνίου για δόγμα Πολάκη «ακουμπούν» στις δηλώσεις-εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για «σπρώξιμο» της Δικαιοσύνης, για φυλακίσεις και για κατάκτηση της εξουσίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει από χθες επιδοθεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι με την προφυλάκιση Παπαντωνίου πατάσσεται η διαφθορά του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Η αντιπολίτευση δεν άφησε χωρίς απάντηση τις αιχμές με όλα τα κόμματα να προβαίνουν σε σχετικές ανακοινώσεις που υπενθυμίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πολλά στελέχη του παλαιού κομματικού συστήματος βρήκαν στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποια από αυτά μάλιστα να συνυπάρχουν στο  Μαξίμου.

Είναι γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επενδύσει επικοινωνιακά στο «δόγμα Πολάκη», προκειμένου να πετύχει την πόλωση στο πολιτικό σκηνικό αλλά και ταυτόχρονα την συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα με στόχο να σταματήσει την δημοσκοπική του κατάρρευση.

Η σκανδαλολογία άλλωστε είναι μια τακτική στην οποία συχνά «επιστρέφει» το Μαξίμου όταν επιθυμεί να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.