Ο νεαρός υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά ως φαβορί για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, που με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία αφου μόλις χθες έγινε η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη, γεγονός που φαίνεται να «πίεζει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα βεβαίως δεν έχει λήξει, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Σκουρλέτη, που ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Το βέβαιο είναι πως στην Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ και η πιθανότητα στήριξης τυχόν υποψηφιότητας του Λευτέρη Παπαγιαννάκη της ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να προχωρούν, όπως απορρίπτονται και οι προτάσεις για στήριξη της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Από την άλλη υποψηφιότητες όπως του Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλουφαίνεται να μην προχωρούν γιατί το κόμμα δε θέλει να «θυσιάσει» τους συγκεκριμένους κορυφαίους υπουργούς, γιατί στην πιθανότηητα τριπλών εκλογών τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να τους έχει στο πλευρό του.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν ακουστεί πολλά ακόμη ονόματα, όμως ο Νάσος Ηλιόπουλος αυτή τη στιγμή, μετατρέπεται σε φαβορί για υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων. Αφού από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι μπορεί να είναι πολύ καλός αντίπαλος για τον Κώστα Μπακογιάννη και για τη σύγκρουση μαζί του σε πολιτικό επίπεδο, αν και οι επιδόσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις περασμένες εκλογές έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ.