Μάχιμη πολιτικά και στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει η Βίκυ Λοίζου. Ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν η νεαρή και δραστήρια Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας - που παράλληλα είναι και σύμβουλος υγείας και πρόνοιας του προέδρου της ΝΔ - διατηρεί το πόστο της. Κι αυτό γιατί δεν ανακοινώθηκε χθες μαζί με όλους τους γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς της ΝΔ.  

Η απάντηση που προκύπτει από το ρεπορτάζ μας είναι «ναι» και η παράλειψη οφείλεται όπως μαθαίνουμε στους ...ξεχασιάρηδες συντάκτες της κομματικής ανακοίνωσης.  

Η Βίκυ Λοϊζου είναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστήμιου με μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μετά την πρακτική της στο γραφείο του ΟΗΕ στην Αθήνα, ξεκίνησε συνεργασία με εταιρίες διαχείρισης χρηματοδοτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με δημόσιες σχέσεις.  

Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη για τον σχεδιασμό του πολιτικού προγράμματος της ΝΔ, ενώ την επόμενη χρονιά θήτευσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως Σύμβουλος του τότε Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, όπου ήταν υπεύθυνη για το συντονισμό και τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.