Πάλι στην απέξω έμεινε ο Ραγκούσης. Όχι μόνο δεν φόρεσε το κοστούμι του υπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά έμεινε και εκτός της πρωτοβουλιας με την κωδική ονομασία «Γέφυρα» για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας μήπως και διασωθεί εκλογικά.

Από το κείμενο της πρωτοβουλίας «Γέφυρα», που δόθηκε εχθές στη δημοσιότητα, ο πρώην υπουργός έλαμψε δια της απουσίας του, αφού ανάμεσα στα 100 ονόματα που υπέγραφαν δεν υπήρχε η δική του υπογραφή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου θέλει να τελειώνει με τον πρώην υπουργο, καθώς για πολλά στελέχη αποτελεί κόκκινο πανί.

Στελέχη μάλιστα της Κουμουνδούρου εισηγούνται στον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει όσο το δυνατό γρηγορότερα και να μην τον αξιοποιήσει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, όπως επιδιώκει ο πρώην υπουργός. 

Ο ίδιος πάντως, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι η απόφαση να μην υπογράψει την πρωτοβουλία «Γέφυρα» ήταν αποκλειστικά δική του.

«Είναι ταυτόχρονα προφανέστατο ότι με τις φίλες και τους φίλους που υπέγραψαν υπάρχει απόλυτη σύμπτωση απόψεων για τον επιδιωκόμενο σκοπό της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων.Παρευρέθηκα στην χθεσινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας τους διότι μοιραζόμαστε κοινές πεποιθήσεις και συμπορευόμαστε», σημειώνει χαρακτηριστικά.