Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη των VIP και υπερχλιδάτων διακοπών του Έλληνα πρωθυπουργού λίγες μέρες μετά την φονική πύρινη λαίλαπα του καλοκαιριού του 2018.

Όπως έγινε γνωστό – αρχικά από τον δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε, και στη συνέχεια από την ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού, Κατερίνα Παναγοπούλου, - ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά το Μάτι και λίγες ώρες πριν το ιστορικό διάγγελμα στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας απήλαυσε στιγμές απίστευτης πολυτέλειας.

Αν και ακόμη η λίστα θανάτου της τραγωδίας δεν είχε ολοκληρωθεί ο «κουρασμένος» όπως τον χαρακτήρισε Η Κατερίνα Παναγοπούλου, δέχθηκε την προσφορά της, πήρε την οικογένειά του και πήγε διακοπες με το σκάφος της.

Η ίδια η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σε δηλώσεις της στο protothema.gr επιβεβαίωσε την παρουσία του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό της «Odyssey», αλλά και το γεγονός πως είναι ο ίδιος στις φωτογραφίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Η θαλαμηγός της απόλυτης χλιδής

Το Odyssey London, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα marinetraffic.com που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των πλοίων και των σκαφών σε όλο τον κόσμο, είναι μήκους 34 μέτρων και πλάτους επτά ενώ ναυπηγήθηκε το 2008.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κ. Παναγοπούλου, το σκάφος παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό από τον σύζυγο της Κατερίνας Παναγοπούλου, Περικλή, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή.

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή της με τον Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων: «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι», η Κατερίνα Παναγόπουλου απαντά: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες»