Η Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της τόσο ως δικηγόρου και νομικής συμβούλου του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης όσο και ως υποψήφια βουλευτής με την παράταξης της Ν.Δ. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, παραστάθηκε στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με όλους τους φορείς της πόλης για το θέμα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Με βάση τη συζήτηση αυτή, δήλωσε:

«Το έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης έχει καταντήσει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Αυτήν την στιγμή όλο το έργο είναι στον αέρα. Οι συνέπειες τόσο οι οικονομικές τόσο και οι κοινωνικές είναι τεράστιες και αντανακλούν σε όλη την πόλη μας. Τα αιώνια θύματα είναι οι συμπολίτες μου, οι Θεσσαλονικείς, που καλούνται στο τέλος να πληρώσουν το λογαριασμό. Αυτοί που καταστράφηκαν εντελώς είναι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες των περιοχών όπου εκτελούνται τα έργα. Αυτοί που πετιούνται στο δρόμο είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
Ως νομική σύμβουλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι το Σωματείο και οι εργαζόμενοι, καλόπιστα ενεργώντας, αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η Αττικό Μετρό θέλει την επίλυση του ζητήματος και την εξέλιξη του έργου. Επίσης, αποδεχόμαστε ότι η ανάδοχος Κοινοπραξία επιθυμεί να παραμείνει στο έργο.

Κατά συνέπεια, η επαναδημοπράτηση του έργου φοβόμαστε ότι ΔΕΝ είναι λύση, αλλά και η προσωρινή διακοπή του έργου ΔΕΝ είναι λύση. Επίσης, το να καταλήξουμε όλοι οι φορείς της πόλης απλά στη διαπίστωση πως πρέπει να βρεθεί λύση, ΔΕΝ είναι λύση.
Θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία λύση, η οποία ΔΕ θα περιέχει αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Το δημόσιο συμφέρον της πόλης είναι το ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.