Τον Γιώργο Παπανδρέου δικαιώνει ο Γιάννης Δραγασάκης για την περίφημη φράση, «λεφτά υπάρχουν», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο «left.gr».

Ο αρμόδιος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολόγησε τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία στην εξαγγελία του κ. Παπανδρέου το 2009.

«Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δις ευρώ! 15 δις ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 -4 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. ’ρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του τονίζοντας ότι σε μακροοικονομικό επίπεδο τα λεφτά βρίσκονται «από την ανάπτυξη, που επιδιώκουμε», ενώ σε μικροοικονομικό επίπεδο είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν μεγάλα ποσά από τον εξορθολογισμό των δαπανών και της αξιοποίησης των πόρων, τον περιορισμό της σπατάλης, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ειδικά της διεθνοποιημένης φοροδιαφυγής, στην οποία είναι εθισμένοι οι πλούσιοι Έλληνες.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης έθεσε και τους στόχους μιας ενδεχόμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτον, θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερο, θέλουμε να διαγραφεί ή γίνει απομείωση του συσσωρευμένου χρέους  με οποιονδήποτε τρόπο και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης.

Δηλαδή, όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ».