Για πολλούς από τους πιστούς επισκέπτες στην Coney Island το καλοκαίρι δεν αρχίζει πριν βαδίσει κατά μήκος της Surf Avenue η Mermaid Parade, η ετήσια Παρέλαση των Γοργόνων (το Σάββατο, 22 Ιουνίου, η φετινή).


6_2

Διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη καλλιτεχνική παρέλαση στις ΗΠΑ, και παρελαύνοντες και θεατές ενθαρρύνονται να ντυθούν και να μασκαρευτούν με ναυτικά θέματα, ως επί το πλείστον.
2_4

Ξεκίνησε το 1983, από τον Dick Zigun, ο «ανεπίσημος δήμαρχος της Coney Island» για να ενισχύσει την περηφάνια της τοπικής κοινότητας και την καλλιτεχνική έκφραση. Με τα χρόνια, η Mermaid Parade έγινε μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις της Νέας Υόρκης, με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες, προερχόμενους τόσο από το Μεγάλο Μήλο όσο κι απ’ αλλού.

parade

Και εδώ, άρματα, αυτοκίνητα-αντίκες, μουσικές μπάντες, μασκαράδες. Βραβεία δίνονται, σε διάφορες κατηγορίες. Στο παρελθόν, βραβεύθηκαν η Ντέμπορα Χάρι και ο Κρις Στάιν των Μπλόντι, η Αμάντα Πάλμερ, ο Νιλ Γκάιμαν, ο Λου Ριντ και η Λόρι Άντερσον.

Mermaid-Parade-100

Σήμα για την εκκίνηση της παρέλασης δίνουν ο «Βασιλιάς» και η «Βασίλισσα», ρίχνοντας από τον προβλήτα Steeplechase Pier φρούτα στον ωκεανό, προσφορά στους θεούς του θέρους. Μετά το τέλος της παρέλασης, στο Mermaid Ball, το «βασιλικό ζεύγος» λιώνει στον χορό όλο το βράδυ.