Όλοι αγαπάνε τα συλλεκτικά παιχνίδια των αγαπημένων τους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Ωστόσο οι συλλέκτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σε αυτούς που δεν πετάνε κυριολεκτικά τίποτα και σε αυτούς που η αγάπη για μία συλλεκτική φιγούρα έχει ημερομηνία λήξης, με το «θύμα» της υπόθεσης να καταλήγει στα σκουπίδια.

24234_EB5LBRfUwAASCUe


Αυτή τη τελευταία συνήθεια βάλθηκαν να αντιπαλέψουν οι ντιζάινερ από την Αυστραλία Τομ Γουίτι και Άλεξ Γουάντελτον, αποφασίζοντας να δείξουν τον περιβαλλοντικό εφιάλτη που αντιπροσωπεύουν τα συλλεκτικά πλαστικά παιχνίδια με μια εκστρατεία στην οποία έδωσαν το όνομα «Η μελλοντική χωματερή».
Για του λόγου το αληθές, οι ντιζάινερς πήραν από γνωστό πολυκατάστημα παιχνίδια εμπνευσμένα από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και αναδημιούργησαν κλασικές σκηνές από την ταινία. Όμως, αντί να δείξουν τα ζώα με φόντο την αφρικανική σαβάνα τα τοποθέτησαν σε μια χωματερή, θέλοντας να δείξουν ότι πιθανόν εκεί θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έως ότου τελικά αποσυντεθούν μετά από εκατοντάδες χρόνια.



«Κατ’ αρχάς, ο χειρισμός των αυστραλιανών οικογενειών να αυξήσουν την κατανάλωσή τους είναι κάτι ηθικά αμφισβητήσιμο» δηλώνει ο Γουίτι.
«Για εκατοντάδες χρόνια, αυτά τα παιχνίδια θα παραμείνουν σύμβολο της επιχειρηματικής απληστίας και της εγκατάλειψης της περιβαλλοντικής ευθύνης. Θα γυρίζει στον τάφο του ο Μουφάσα» προσθέτει.



Από την πλευρά του, ο Άλεξ Γουάντελτον τονίζει πως «ως πατέρας, βλέποντας αυτού του τύπου προώθηση του πλαστικού με κάνει να ανατριχιάζω. Με την υγεία του πλανήτη μας να είναι στην κόψη του ξυραφιού, το να ωθείς αυτά τα πλαστικά παράσιτα στο οικοσύστημα είναι ηθικά κατακριτέο.
Και δίνει στα παιδιά μας ένα κακό μάθημα, ότι είναι εντάξει να εγκαταλείπεις την περιβαλλοντική ευθύνη χάρη της βραχυπρόθεσμης ικανοποίησης. Ελπίζουμε να μπορέσει να ενωθεί όλη η χώρα για να επιβάλει τον τερματισμό αυτού του τύπου προώθησης προϊόντων, όπως η δύναμη του κόσμου έβαλε επίσης τελεία στις πλαστικές σακούλες στα σουπερμάρκετ».

EB5LBRfUcAAqCh9


Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκστρατεία μπορεί να κοινοποιήσει τις εικόνες και να υπογράψει το αίτημα της καμπάνιας το οποίο ξεκίνησε ο Αυστραλιανός σταρ του YouTube, Nat Tran. Και αν έχει πλαστικά παιχνίδια τα οποία επιθυμεί να ανακυκλώσει, ας επισκεφθεί τον ιστότοπο futurelandfill.org (η Woolworths παραλαμβάνει για ανακύκλωση έως τις 31 Οκτωβρίου).

EB5LBRgU0AEkqAX