Κοροναϊός: Πώς θα είναι τα εστιατόρια όταν ανοίξουν; - Η Ιταλία δίνει μια εικόνα
22593836
Περίεργα

Κοροναϊός: Πώς θα είναι τα εστιατόρια όταν ανοίξουν; - Η Ιταλία δίνει μια εικόνα

Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το φονικό πέρασμα του νέου κοροναϊού, ωστόσο ετοιμάζεται για τη σταδιακή επάνοδο στην καθημερινότητα. Φυσικά, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αλλά όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Η κυβέρνηση Κόντε προετοιμαζόταν για την επανέναρξη κάποιων επιχειρήσεων και εργάστηκε με τους επιστήμονες για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί αρκετούς είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Μια πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, όπου δοκίμασε μια πιθανή νέα εγκατάσταση: την τοποθέτηση πλέξιγκλας στη μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό.

Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος τοποθετήθηκε ένα κομμάτι πλέξιγκλας.

Οι δυσκολίες

Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί πώς τα διαχωριστικά θα επηρεάσουν τις συνομιλίες των καθήμενων, ειδικά αν πρέπει να φορούν και μάσκα.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. «Θα μειώσω τις θέσεις στο εστιατόριό μου κατά 50%. Μειώνοντας τις θέσεις, μειώνω και το προσωπικό μου» τονίζει στη συνέχεια.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα